HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdris Naim Şahin'den Başbakan'a sitem

İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı görevini Mardin Milletvekili Muammer Güler'e devretti.

İdris Naim Şahin'den Başbakan'a sitem

ANKARA (ANKA) - İçişleri Bakanlığında devir teslim törenine sitemli sözler damgasını vurdu. Selef İdris Naim Şahin halefi Muammer Güler'e "İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız, bunu da gönülden temenni ediyorum, fakat ayrılırken alın aklığı, baş dikliği, vicdan huzuru içinde ayrılmanızı sizlere temenni ediyorum" sözleri ile veda etmesi sitem olarak yorumlandı.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/idris-naim-sahin-gorevini-devretti-basbakana-sitemde-bulundu/11329/1272280/)

Makam odasında yapılan törende, Şahin, İçişleri Bakanlığı görevini 7 Temmuz 2011'de devraldığını belirterek, bugün de şeref, onur ve gönül huzuruyla devrettiğini söyledi. Şahin, "Ayrılmak durumundayız. Gelişimiz ne kadar normalse ayrılışımız da en az onun kadar normal bir durumdur" dedi. Görevlendirme konusunda takdir tensipleri, irade ve ifadelerini ortaya koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e saygılarını ifade eden Şahin, Güler'in 41 sene önce meslek mensubu olarak girdiği İçişleri Bakanlığı binasına bugün bir bakan olarak geldiğini vurguladı. Şahin, "Milletvekili olarak hepimizin, hangi partiden olursa olsun hepimizin ilk işi, birinci işi bu bakanlığın karşısında bulunan TBMM'nin Genel Kurulu'nda geçici başkanlık divanının huzurunda yemin etmektir. O yeminin ilk cümlesini paylaşmak isterim; 'devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağımıza' yemin etmiş kişileriz. O yemin Genel Kurul'da kürsüde kalan bir yemin değildir, olmamalıdır, ama o yemini şeklen yapıp, bir değil iki ayağı yerden kesilerek o yemini yapmış olanlar da var mıdır, yok mudur araştırmaya değer" dedi.

-BENİM BUGÜN ALNIM AK, BAŞIM DİK, VİCDANIM DA HUZURLU-

Terör örgütünün birtakım siyasal, sivil uzantılarının kendi ölçülerinde demokrasinin ve hukukun avantajlarından yararlanarak söylemler ve eylemler ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, "Bu söylemler, o kadar ileri gitmiştir ki bu devletin onurlu hükümetine diz çöktürme, onun Sayın Başbakanına diz çöktürme ifadesi, densizliği bu ülkede söylenmiştir, söylenebilmiştir. Bu bakanlığın ve devletin güvenlik güçlerinin görevi devletin ve hükümetin diz çökmesi değil, o densizliğini gösterenlerin haddini bildirmektir" değerlendirmesinde bulundu. Bakanlık değişimini de farklı yorumlayanların olacağını belirten Şahin, performansının istendiği gibi tartışılabileceğini ancak kendisi için önemli olanın Başbakan ve Cumhurbaşkanının görüşleri olduğunu ifade etti. Şahin, "Ayrıldık gidiyoruz, herkes ayrılacak, siz de bir gün... İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız, bunu da gönülden temenni ediyorum, fakat ayrılırken alın aklığı, baş dikliği, vicdan huzuru içinde ayrılmanızı sizlere temenni ediyorum. Benim bugün alnım ak, başım dik, vicdanım da huzurlu" şeklindeki ifadeleri sitem olarak yorumlandı.

-TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI-

İçişleri Bakanı Muammer Güler de bakanlığın görev ve sorumluluklarını, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, denetime açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde kesintisiz ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Güler sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın en önemli görevlerinden birisi de ülkemizin huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini tehdit eden bölücü terörle yapılan mücadeledir. AK Parti hükümeti olarak milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vazgeçilmez bir öncelik olarak görüyoruz. Hiçbir şiddet ve terör odağının nüfus edemeyeceği en büyük güç, milletimizin birlik ve beraberlik ruhudur, devletimizin azim ve kararlılığıdır. Bu bağlamda terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır. Demokrasiye ve insan haklarına çok önem verdiğimizi, vatandaşların devlete olan güvenini artırmak ve terörün istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için her türlü çabayı sarf etmeye kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."

Güler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin insan olduğunu, bölgedeki vatandaşların, Türkiye'nin her tarafındaki insanlar gibi terörden neler çektiğini, neler hissettiklerini, yaşanan acıları ve artık bunun sona ermesi konusundaki beklentilerini gayet iyi bildiğini ifade etti. Vatandaşların devlete olan güvenlerini artırmak, adil, güçlü ve müşfik devlet olgusunu daha da pekiştirmek için insanı yaşat ki devlet yaşasın bakışıyla daima insan odaklı bir yaklaşım içerisinde olacaklarını kaydeden Güler, "Bütün meselemiz vatandaşlarımız arasında hiçbir fark gözetmeksizin, etnik, dinsel ve bölgesel ayrım gözetmeksizin bu ülkenin her ferdini devletin eşit seviyedeki yurttaşları olarak kucaklamaktır. Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil bütün boyutlarıyla ele alınması, çözüm odaklı projeler üretilerek kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede sağlanması büyük önem arz ediyor. Temel hak ve özgürlükleri genişleten, demokrasimizi güçlendiren, terörün beslendiği kaynakları kurutan milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştiren çözüm odaklı proje ve çalışmalara önem ve öncelik vereceğiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler