HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhsanoğlu'nun seçim karavanına baskı iddiası

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Avcılar Reşit Paşa Caddesi üzerinde bulunan seçim karavanına polis tarafından baskı uygulandığı öne sürüldü.

İstanbul, (DHA) - İhsanoğlu'nun Seçim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı adayının park ettiği seçim karavanı, bulunduğu noktadan Emniyet yetkilileri tarafından kaldırılmaya zorlanıyor.

Açıklamada, YSK tarafından 6 Haziran 2014 tarihinde alınan kararla, adayların “halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya ve taşıt trafiğini engellememek şartı ile önceden izin alınmaksızın sadece yurtiçinde stand açabileceklerine ve bu konuda çıkacak uyuşmazlıkların çözümünde ilçe seçim kurulunun yetkili olduğuna" ilişkin hüküm getirildiği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Böyle bir karar varken, AKP, Valilik havaleli bir karar çıkartarak, seçim çalışmaları çerçevesinde, belirlenen noktalarda ve belirtilen saatlerde 'AK Noktalar' kurulması, çevre ve emniyet güvenliğinin alınmasını talep etmişlerdir. Verilen listede, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun karavanının durduğu nokta da bulunmaktadır. Bu karara istinaden yetkililer, Ekmeleddin İhsanoğlu'na ait karavanı kaldırmak üzere bir emir çıkartmışlardır. Emniyet Müdürü bizzat gelerek bahsi geçen sebeplerden ötürü karavanın kaldırılması için baskı uygulamaya başlamışlardır. Yapılan görüşmeler neticesinde karavanın bulunduğu noktadan kaldırılması hususunda AKP ilçe teşkilatı ve emniyet teşkilatının ısrarlı oldukları İhsanoğlu seçim ofisine bildirilmiştir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler