HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki HDP'li kırmızı plaka kullanmayacaklar

Seçim hükümetinde bakan olan HDP’li vekiller Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, kırmızı plaka kullanmayacaklarını açıkladı.

İki HDP'li kırmızı plaka kullanmayacaklar

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in Ahmet Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini reddetmesi nedeniyle HDP, seçim hükümetinde iki bakanla temsil edildi.

Geçici hükümette bakan olarak yer alan iki HDP'li, kırmızı plaka kullanmayacak. Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile AB Bakanı Ali Haydar Konca bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. AB Bakanı'na 13, Kalkınma Bakanı'na ise 24 nolu kırmızı plaka tahsis edilmiş durumda.

Bakanlık görevine bir makam ve koltuk olarak bakmadığını ifade eden Doğan, "Kırmızı plaka da bizim reddettiğimiz bir husustur. Emniyet anlamında da bizim sıkıntımız olmaz. Biz halk çocuklarıyız. Halkın arasından gelen, halkın çocuklarıyız" diye konuştu. Kırmızı plakayı kesinlikle kullanmayacaklarını belirten Doğan, kendi seçim bölgesindeki seçim çalışmalarını bakan sıfatı ile değil milletvekili olarak yürüteceğini söyledi. Doğan, "Bakanlık olanaklarının kullanılması kesinlikle doğru değil. Çünkü onlar halkın değerleri. Halkın değerleri halka verilecek" dedi.

HDP’Lİ İKİ BAKAN DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPMAYACAK

Seçim hükümetindeki HDP'li 2 bakan devir teslim töreni yapmayacak. AB Bakanı Ali Haydar Konca ''Bu şartlar altında devir teslim törenini uygun bulmuyorum'' dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler