HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki koruma büro hizmetine çekildi

Genç’in, Emine Erdoğan’ın Japon Büyükelçiliği’ndeki konuşmasına tepki göstermesi korumaların başına iş açtı.

İki koruma büro hizmetine çekildi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında Japon Büyükelçiliği’ndeki resepsiyonunda yaşanan olay sonrasında iki yakın koruma, “Müdahalede geç kaldıkları” gerekçesiyle büro hizmetlerine alındı.

MÜDÜRDEN TEPKİ
Hürriyet'in haberine göre, Genç’in, Emine Erdoğan’ın Japon Büyükelçiliği’ndeki konuşmasına tepki göstermesi korumaların başına iş açtı. Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı, olay sonrası koruma ekibiyle toplantı yaptı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, bu tür olaylarda korumalara ne yapılması gerektiği hatırlatıldı. Korumalara, Japon Büyükelçiliği’ndeki olaya geç müdahale ettikleri eleştirisi getirildi ve “Karşınızdaki milletvekili olabilir. Ancak siz de yakın korumasınız, anında gereken müdahalede bulunmalıydınız” tepkisi gösterildi.

Korumaların ise “Fiili bir saldırı olmadı. Sözle sataşan kişi ise bir milletvekiliydi. Skandala yol açmamak adına kibar bir şekilde müdahele ederek Genç’in dışarı çıkması sağlandı” savunmasını yaptılar. Toplantının ardından iki yakın koruma, büro hizmetlerine alındı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler