HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ: Türkiye'yi zor günler bekliyor

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eşiyle birlikte Akyarlar Mahallesi'ndeki Hacı Mahmut Tınaztepe Ortaokulu 1003 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

İlker Başbuğ: Türkiye'yi zor günler bekliyor

Başbuğ, elinde kimliği ile sırasını bekledi. Eşinden sonra kimliğini gösterip oyunu kullanan Başbuğ, basın mensuplarına poz verdikten sonra oy zarfı kutuya attı. Vatandaşlar Başbuğ'u alkış yağmuruna tuttu. Okuldaki bazı kişilerin Başbuğ'a "İyi ki buradasınız paşam sizinle burada oy kullanmaktan dolayı gurur duyuyoruz" dedikleri duyuldu. Okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, şöyle dedi:

"Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için çok mutluyum. Tabii önümüzdeki günlerde Türkiye'yi zor günler bekliyor. Zor günler yaşayacağını değerlendiriyorum. Bu açıdan içinde bulunduğumuz cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını zor sürece olumlu katkılar yapmasını umuyorum ve bekliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir vatandaş olarak oyumu kullandığım için kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Önümüzdeki günlerdeki süreç Türkiye için zor günleri getirecek diye düşünüyorum. Bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının bu zor sürece olumlu katkılar yapmasını bekliyorum."

Okul bahçesinde bulunanlarla sohbet eden Başbuğ, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili bir soru üzerine. "Göreceğiz. Daha faydalı mı olacak. Önümüzdeki zaman gösterecek. Hep birlikte göreceğiz" karşılığını verdi. Başbuğ ve eşi okul bahçesinde 2 kilometre uzaklıktaki evine alkışlar arasında gitti.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler