HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İmam hatip liselerini biz kurduk'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı ve AK Parti'nin türban politikasını eleştirdi.

'İmam hatip liselerini biz kurduk'

Erdoğan'ın, türbanı siyasete alet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı biz kurduk, imam hatip liselerini biz kurduk, ama biz dini siyasete alet etmiyoruz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP parti mesclisi toplantısında konuştu. Şafak Pavey'i Meclis'teki konuşması nedeniyle tebrik eden Kılıçdaroğlu, başörtüsüne karşı gösterdikleri tutumla AK Parti'nin ezberini bozduklarını söyledi. Din üzerinden siyaset yapmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, " Diyanet işleri başkanlığını biz kurduk, imam hatip liselerini biz kurduk, ama biz dini siyasete alet etmiyoruz" dedi.

Parti meclis toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"CHP'nin izlediği politikanın ikinci temel ayağı inanç üzerinden CHP'liler siyaset yapmaz. Diyanet İşleri Başkanlığını biz kurduk, imam hatip liselerini biz kurduk, ama biz dini siyasete alet etmiyoruz. Böyle insanlara güvenmeyin, onlar sizin inançlarınızı savunuyorlar. Cami avlusunda miting yapan adamın bu ülkeye hayrı olmaz. Cami avlusunda miting yapacaksın ve dünyanın en zengin adamlarında biri olacaksın? Ve bunu açıklayamıyor. Biz cam gibi tertemiziz.

Biz demokrasiye o kadar sahip çıktık ki hiçbir siyasal idama hiç bir darbeye evet demedik. Sanki biz darbe yanlısıyız, yok böyle bir şey. Tarih bunları unutmaz, bir gün bu ülkede namuslu aydınlar bütün bu gerçekleri halkın önüne koyacaktır.

Yaşı büyütlüp idam eildnelere karşı çıktık ama Uludere'de öldürülen 34 vatandaşlımıza da sahip çıktık. Uludere'yi sorgulayan başka bir parti yok. Onları öldürülmesinin talimatını bu diktatör verdi. Ama bu dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz her dürüst insanın yanındayız. Namussuzlar kadar cesur olmak her CHP'linin görevidir.

Bu hafta parlamentoda tarih yazdık. AKP'liler, onların medyası hazırlanmış CHP'ye saldırmak için bekliyordu. CHP kendisine yakışan tavrıyla parlamentoda yerini aldı, konuşmalarını yaptı ve şu gerçek ortaya çıktı; biz CHP olarak kadının üzerinde siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Biz kadın erkek eşitliğine inanan bir partiyiz. Kadına seçme seçilme hakkı getiren bir partiyiz. Biz kadınların daha fazla okumalarını isteyen bir partiyiz. Temel hedefimiz budur. Bunun için mücadele ettik.

Artık hiç kimse türban üzerinde mağduriyet edebiyatı yapamayacak. Hazırlıklarını ona göre yapmışlardı. İki arkadaşımızı konuştu, ikisine de teşekkür ediyorum. ÖZellik Sayın Pavey'in konuşması o kadar etkili oldu ki Pavey'e saldırmaya başladılar. Neden saldırıyorsunuz? Çünkü bunu beklemiyorlardı, ezberleri bozuldu. 'Kadına özgürlük getirdik' diyorlar, İstanbul'da sadece İstanbul'da merdiven altı atölyelerde onbinlerce başörtülü kadın çalışıyor, hiçbirinin sigortası yok. Siz AKP'den birinin çıkıp da bu türbanlı kadınların sosyal güvenlikleri ile ilgili bir cümle ettiğini duydunuz mu? Onların sorunlarını biz dile getiriyoruz, çünkü bu ülkede kadınların hakkını biz savunuyoruz.

Esnaflarla evli olan kadınlara sesleniyorum. Bu hükümetin başlarına nasıl bir çorap ördüğünü görün. Diyelim eşininizin bir dükkanı var ve sigorta primlerini 2-3 ödeyemedi, ona sağlık hizmeti vermiyor AKP. Eşine de sağlık hizmeti vermem diyor. Eşinin günahı ne? Bunları kadınların iyi tanıması lazım. Kadınları vitrinde kullandılar, bunlar samimi değilller. Çağdışı bir anlayıştan gelenler çağdaşlam yolunda çaba gözsteremezler. Kafasının arkasında gizli düşünceleri var bunların.

Kadın hakları konusunda geri gidiyoruz"

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler