HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnce: Üyelerle ön seçim olmazsa Yalova’dan aday olmam

Yalova’da konuşan CHP Milletvekili Muharrem İnce, yapılacak genel seçimlerde Yalova'da ön seçimin yapılmaması halinde partisinden aday olmayı düşünmediğini söyledi.

İnce: Üyelerle ön seçim olmazsa Yalova’dan aday olmam

YALOVA,DHA-Bunu bir gelenek haline getirilmesini isteyen İnce, "Eğer bu partinin 5 bin üyesinin gönlünde ben yoksam, bu işi iyi yapamıyorsam, Türkiye bana iyi yapıyorsun dese de iş olmamış demektir" dedi.

CHP'nin, Yalova ilçe kongreleri başladı. Çiftlikköy ilçe kongresinde konuşan Milletvekili Muharrem İnce,yapılacak genel seçimlerde partisinin adaylarını, ön seçim ile belirlemesini istedi. Milletvekili seçimlerinin, belediye başkanlığı seçimlerine benzemediğini hatırlatan İnce, "Belediye başkanlığı seçiminde belediye başkan adayı vardı 14 tane. Onlarca belediye meclisi ve İl Genel Meclisi adayı vardı. Yalova'da aday sayımız 300 civarındaydı. Milletvekilliği seçiminde aday sayısı iki kişi. Birinci sıra ve ikinci sıra. Bugün yönetime talip olan arkadaşlarımız, 7-8 ay içerisinde yapılacak olan milletvekilliği seçimini üstlenecekler. Bu seçimde peşin peşin söyleyeyim; Benim talebin üyelerle ön seçim olmasıdır. Yalova'da üyelerle ön seçim olması için elimden geleni yapacağım. Kararı tabi ki Parti Meclisi verecek. Üyelerle ön seçim olursa Yalova'dan adayım. Üyelerle ön seçim olmazsa Yalova'dan aday olmam. Bunu bir gelenek haline getirmeliyiz artık. Bunu yaşatmalıyız. Eğer bu partinin 5 bin üyesinin gönlünde ben yoksam, bu işi iyi yapamıyorsam, Türkiye bana iyi yapıyorsun dese de, iş olmamış demektir. Önemli olan önce seçildiğin kent. Bu kentte bu partiye gönül veren insanlar. Onlar da bu gelenekte şunu öğrenecekler; oylarını kullanırken hemşericilik yapmayacaklar, akrabacılık yapmayacaklar. Kişilerin yeteneklerine bakacaklar. Diyecekler ki Ahmet mi daha iyi Mehmet mi daha iyi olur. Benim partimi hangisi iyi temsil eder. Ahmet daha iyi milletvekili olur, ama ben Ahmet'i sevmiyorum' diyebilirsin. Olsun, yine de Ahmet'e oy vereceksin. Kızına damat aramıyorsun. Ülkeye milletvekili arıyorsun" dedi.

İlçe kongresinde yapılan seçimi, tek aday olan Nedim Güler kazandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler