HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'IŞİD sınırı geçiyor, oyuncaklar geçemiyor'

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'daki Suruç saldırısıyla ilgili düzenlendiği basın toplantısında TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı.

ANKARA(ANKA) - Demirtaş, "Şu kritik gün ve saatlerde parlamento olup bitenlere sessiz kalamaz. Biz 80 milletvekili ile imza vermeye hazırız" dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısından sonra Şanlıurfa'daki Suruç saldırısıyla ilgili basın toplantısı yaptı. Demirtaş, sözlerine, saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı."Türkiye'nin sınırlarından maalesef tırlarla silahlar geçirildi. Ama bu devrimci gençlerin götürdüğü oyuncaklar sınırdan geçemedi" diye konuşan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Onların taşıdığı mesaj yerine ulaştı. Bir kez daha yüreği yananların, bu ölümden acı duyanların başı sağ olsun diyorum. Öyle diyorum çünkü bu ülkede bu ölümlere sevinenlerde oldu. Memnuniyet duyanlarda oldu. Anladık ki çoğunluk olarak bir aradayız. Anladık ki bu acıyı yürekten paylaşanların acısı Türkiye'nin dört bir yanında savaş isteyenlerden, ölüm isteyenlerden daha çok... Bu bizi mutlu etti. Bu vahşeti kınayan mesajlar almak da güzel."

-"BİZ İKTİDAR OLSAYDIK, YARIM GÜN İÇERİSİNDE BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARIRDIK"-

Demirtaş, IŞİD'in HDP'den daha iyi olduğunu söyleyenlerle, Suruç'taki katliam için "elinize sağlık mesajları yayımlayanlara" yönelik de tepki de bulundu. İçinde devlet parmağı olarak gerçekleştirilen katliamların arkasındakilerin hiçbir zaman ortaya çıkarılmadığını söyleyen Demirtaş, "Yakın tarihimiz bunun örnekleriyle dolu. HDP olarak biz iktidar olsaydık, sadece yarım gün içerisinde bütün bu bağlantıları ortaya çıkarıp savcılığa teslime ederdik. İşin içine devlet karışmışsa failler bulunamıyor. Siz önce işlediğiniz suçların hesabını bir verin. Yine beraber oluruz. Bütün suçlarınıza bize ortak edecek yaptığınız çağrıları anlamlı görmüyoruz. HDP, saldırıları kapsamlı bir şekilde değerlendirmiştir. 28 arkadaşımızın cenazesi ailelerine teslim edildi. Vicdanı olan herkesi bu cenazelere sahip çıkmaya çağırıyorum" diye konuştu.

-"80 MİLLETVEKİLİ İMZAMIZLA HAZIRIZ"-

Demirtaş düzenlediği basın toplantısında, meclisi olağanüstü toplantıya çağırdığını da belirterek, "Öncelikle meclis başkanına çağrı yapıyoruz. Bizlerde 80 milletvekili imzamızla hazırız. Şu kritik gün ve saatlerde parlamento olan bitenlere sessiz kalamaz. 80 milletvekilimize ek olarak 30 milletvekili daha imza verirsek 110 milletvekiliyle parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz" dedi.

-"SİZ IŞİD'İN GELİP HER YERDE BİZİ ÖLDÜRMESİNDEN MEMNUNSUNUZ"-

Kendi tedbirlerini sağlamak zorunda olduklarını söyledikleri için yanlış anlaşıldıklarını söyleyen Demirtaş, "Siz IŞİD'in gelip her yerde bizi öldürmesinden memnunsunuz. IŞİD'e karşı tedbir almamızdan rahatsız oluyorsunuz. Siz istiyorsunuz ki IŞİD Türkiye'nin her yerinde rahatça katliam yapsın. Biz sorumlu bir partiyiz. Herkes dikkatli ve duyarlı olsun. IŞİD elini kolunu sağlayarak eylem yapamamalıdır" dedi.

Demirtaş konuşmasının ardından, "İstanbul'da hafta sonu IŞİD'e karşı yapılacak yürüyüşe özgürlüğe barışa inana herkesi davet ediyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler