HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'IŞİD'in İstanbul'da eğitim kampları var mı?'

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'ya, "IŞİD'in İstanbul'da eğitim kampları olduğu bilgisi doğru mudur?" diye sordu.

ANKARA (ANKA) - Oran, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Suriye'de peygamber camilerini, türbelerini bombalayarak havaya uçuran, şeriat mahkemeleri kurarak insanları kurşuna dizen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü bakanlığınızca terör örgütü olarak görülmekte midir?

İstanbul Esenyurt'ta Caferi vatandaşlarımızın gittiği Muhammediye Camisinin iki kez kundaklanmasının ardından IŞİD'in olduğu bilgisi doğru mudur?

İstanbul'da özellikle Fatih, Ataşehir, Esenyurt ve Bağcılar ilçelerindeki bazı camilerin IŞİD kontrolüne geçtiği ve burada özellikle Azerbaycan'dan getirilen gençlerin burada eğitilerek Suriye'ye gönderildikleri doğru mudur?

IŞİD'e karşı aldığınız herhangi bir önlem var mıdır? Diyanet personeline bu konuda yazılı veya sözlü herhangi bir uyarıda bulundunuz mu?

IŞİD hakkında İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinden veya Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT) hazırlanan herhangi bir uyarı istihbari rapor var mıdır, varsa bunların gereği yapıldı mı?

Ramazan Bayramı'nda (28 Temmuz 2014) İstanbul Ömerli'de toplanan kalabalık bir IŞİD grubunun etkinlik düzenlemesi için kim izin verdi? Bu etkinlik için hangi dernek, vakıf veya siyasi oluşum kimden izin aldı?

IŞİD'in İstanbul'da eğitim kampları olduğu bilgisi doğru mudur? Emniyet istihbaratı Türkiye sınırları içerisinde IŞİD'i takip etmekte midir?

IŞİD'in camiler yerine açık alanda namaz kılıp bayramlaşma yaparak cihat çağrısında bulunmasının gerekçesi nedir? Mevcut yasalarımız karşısında Türkiye sınırları içerisinde cihat çağrısı yapılması suç değil mi?

Niğde'nin Ulukışla ilçesi Çifteköy Çelenler Deresi mevkiinde 20 Mart 2014'te yol kontrolü yapan Jandarmaya uzun namlulu silahlarla ateş ederek polis memuru Adem Çoban ve Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu'nu şehit eden, şoför Turan Yaşar'ı öldüren ve 5 askerin yaralanmasına neden olanlar IŞİD mensubu mudur? Bu saldırı ile ilgili olarak kaç kişi yakalandı, saldırganların yurt dışı bağlantıları ortaya çıkarıldı mı?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler