HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'da Katolik Kilisesi'nde pedofili skandalı

Pedofili skandalıyla ilgili bugün gerçekleştirilen operasyonda, 3 rahip ve 1 din öğretmeni gözaltına alındı.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Granada kentinde, Katolik din adamları tarafından cinsel tacize uğrayan bir çocuğun Papa I. Franciscus'a yazdığı mektup ile ortaya çıkan pedofili skandalıyla ilgili bugün gerçekleştirilen operasyonda, 3 rahip ve 1 din öğretmeni gözaltına alındı.

Granada'daki pedofili skandalıyla ilgili 10 rahibe karşı yapılan suç duyurusunu soruşturan 4 numaralı mahkemenin talimatı sonrasında polisin düzenlediği operasyonda, 4 kişinin gözaltına alındığı, İçişleri Bakanı Fernandez Diaz tarafından basına duyuruldu. Diaz, soruşturmanın devam etmesinden dolayı daha fazla detay veremeyeceğini söyledi.

24 yaşında olan İspanyol genç, Papa I. Franciscus'a yazdığı mektupta, kilisede rahip yardımcısı olarak çalıştığı çocukluk yıllarında Katolik din adamları tarafından uğradığı cinsel tacizleri anlatmıştı. Bizzat Papa tarafından telefonla aranan ve kilise adına özür dilenen gencin girişiminin İspanyol basına yansımasından sonra İspanya'daki Katolik Kilisesi'nin üst düzey din adamları da özür dilemeye başladı.

Granada Başpiskoposu Francisco Javier Martinez, yanındaki diğer rahiplerle birlikte, pazar günkü ayin sırasında kiliseye gelen İspanyolların önünde yüz üstü yere yatarak pedofili skandalından dolayı özür ve af dilemişti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler