HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul mitingi öncesi CHP'den şok suçlama

CHP'nin Kazlıçeşme mitingi öncesi partililerin alana gelişiyle ilgili sıkıntılar yaşandığı iddia edildi.

İstanbul mitingi öncesi CHP'den şok suçlama

İddiaları CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak dile getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kartal'dan kalkacak teknelere İDO'nun engel çıkardığını, partilileri miting alanına taşıyan otobüslerin de trafik polisleri tarafından keyfi olarak durdurulup, işlem yapıldığını öne sürdü.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/chpliler-kazlicesmeye-akin-ediyor-chpliler-kazlicesmeye-akin-ediyor/7958/203453/sayfa/1/)

Tekin, "Bu kadar basite inmişlerse valinin müdahale etmesi gerekiyor. Bu engellemelere rağmen akın akın gelecekler" şeklinde konuştu. Yine Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da, "Miting alanına partililerimizin büyük bir bölümünü deniz yoluyla getirmek istedik. Hafta sonu insanlarımıza trafikte rahatsızlık vermek istemedik. Anadolu yakasından buraya geçişte İDO'nun engellemesi var" diye konuştu.

CHP'LİLER KAZLIÇEŞME'YE AKIN EDİYOR

CHP'nin İstanbul mitingi için Kazlıçeşme meydanı saatler öncesinden dolmaya başladı. Sıcak havaya rağmen öğle saatlerinden itibaren binlerce kişi Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'na gelmeye başladı. Mitingin gerçekleştirileceği alan CHP bayraklarıyla süslenirken, aynı yerde Başbakan Erdoğan fotoğrafının bulunduğu Ak Parti reklamlarının yer alması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Ellerinde CHP ve Türk bayrakları ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterlerini taşıyan partiler arama noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. Mitinge ilk gelen gruplar içinde yaşlıların çoğunlukta olması dikkat çekti. Mitinge katılanlar renkli yazıların bulunduğu döviz ve pankartlar taşıdı. "Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz ", "Hepimiz eşkıyayız", "Ampülleri söndürün" yazılı pankartların yanında miting alanında tartışma yaratacak pankartlar da açıldı.

"İnsanları AKP'li CHP"li, Kürt Türk, Alevi Sünni diye ayırdın. Bölücü Tayyip" yazılı pankart alanın arkasında bazı partililer tarafından açıldı. Mitingin başlamasına saatler kala alanda toplanmalar devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting alanına saat 17:00'de gelmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce bazı sanatçıların da mitinge katılanlara konser vereceği öğrenildi.

HEDEF 500 BİN

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tekin, mitinge katılım konusunda “Hedefimiz 500 bin kişi. Şimdi yukarıdan baktım. 500 bine yakın kişi gelmiş. Hiçbir taşımamız yok. CHP, 81 ilde yapmış olduğu mitinglerin hiç birinde taşıma yok. Ancak elbette Trakya ve İzmit'te arkadaşlarımız bu coşkuya katılmak istiyorlarsa gelebilirler ama 100-200 otobüslü bir organizasyon söz konusu değil” dedi.

Tekin, daha sonra bayılan bir kadını ambulansta ziyaret etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler