HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Valiliği'nden HDP'ye kötü haber

İstanbul Valiliği HDP’nin Kazlıçeşme'de miting yapma talebi hakkında kararını verdi.

Valilik’ten yapılan açıklamada, “Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. Kamuoyuna yansıtılan 30 mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi söz konusu olmamıştır. Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Partisinin Antalya mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kazlıçeşme mitingine izin verilmemesine değindi, "Bunların hepsi kışkırtma" dedi.

Demirtaş, aynı gün aynı saatte Yenikapı'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Fetih kutlamalarına katılacağını hatırlatarak, "Hepsi sizi kışkırtmak için. Samimiyetle söylüyorum, İstanbul'da miting yapmasak da İstanbul bizimle olacak. Oy patlaması yaşanacak. Orada seçim zaferi elde edeceğiz. Bundan kuşkumuz yok" dedi.

Her partinin miting yapma hakkı olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Siyasi partisi için çalışmak herkesin hakkıdır, sadece bir kişinin, cumhurbaşkanının hakkı değildir. Ona yasaktır. Siyasi partiye oy istemek sadece cumhurbaşkanına yasaktır. Ama maşallah siyasi partilerden daha fazla miting yapan kendisidir. Her yer cumhurbaşkanına serbest. Ne yaparsanız yapın HDP barajı aşacak, parlamentoya girecek, sizin pinokyo gibi uzayan burnunuzu kısaltacak. Bizler güçlendikçe kibirlenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler