HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Valiliği'nden şiddetli yağış ve su baskını uyarısı

İstanbul Valiliği, şiddetli yağışla birlikte su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması konusunda vatandaşları uyardı.

Yağışların bugün ve cuma günü de yer yer şiddetli ve çok şiddetli devam edeceği belirtildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yağış uyarılarına ilişkin İstanbul Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden bildirilen hava tahmin raporunda; ilimizde bugün (dün) başlayan yağışların 22.10.2015 Perşembe günü (bugün) ile 23.10.2015 Cuma günü de yer yer şiddetli ve çok şiddetli olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli ve şiddetli yağışların olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşları gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılmış olup, halkımızın şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek ani su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşların ihtiyaç halinde İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) 0212 444 25 66 telefon numaralarını arayabileceği aktarıldı.

Meteoroloji'den alarma geçiren uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir meteoroloji radarı ve meteoroloji uydusundan alınan son görüntüler ile yapılan değerlendirmelere göre; önümüzdeki 6 saat içerisinde İzmir’in kuzey ilçeleri (Foça, Aliağa, Dikili, Bergama, Kınık) Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde (Ayvacık, Bayramiç Çan ve Yenice) kuvvetli, Edremit körfezi çevrelerinde (Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, İvrindi ) çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.

Antalya için de uyarı üstüne uyarı var

Kenti ve bütün ilçelerini kapsayan rekor düzeydeki ’aşırı yağış’ uyarısı üzerine Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluşturdu. Olası su baskınları ve olumsuzluklara karşı alarma geçildi.

Antalya'da beklenen çok şiddetli yağış nedeniyle yarın il genelindeki ilkokul, ortaokul, lise ve anaokulları tatil edildi.

Antalya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Antalya ili tüm ilçede ilkokullar, ortaokullar, liseler ve anaokulları Cuma günü (23 Ekim 2015) 1 günlüğüne tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de 23 Ekim 2015 Cuma günü idari izinli sayılacaklardır."

Antalya ve çoğu ilçeleri için geçerli olan ’aşırı yağış’ uyarısı, bölgedeki Isparta ve Burdur illeri için de ’çok kuvvetli yağış’ olarak kendini gösterecek. Isparta ve Burdur’da Cuma günü metrekareye 51- 75 kilogram yağış bekleniyor. Göller yöresindeki bu iki ilde fırtına da görüleceğini belirten meteoroloji, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Cuma günü Antalya için yapılan uyarı, Muğla için de geçerli. Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de ’aşırı yağış’ bekleniyor. Metrekareye 100 kilogram yağış beklenen Fethiye ve Seydikemer’de ani sel, su baskını, hortum, çatı uçması yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler