HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Erdoğan'ın söz ettiği o ses kaydı

Erdoğan Diyarbakır mitinginde BDP'nin Elazığ taktiği ile ilgili olarak "ses kaydı var yakında çıkar" dedi.

İşte Erdoğan'ın söz ettiği o ses kaydı

Ses kaydı hali hazırda internet sitesine düşmüştü. O kayıtta iki BDP'li yönetici, Elazığ'da MHP'nin desteklenmesi ihtimali üzerinde duruyor...

[

DİYARBAKIR MİTİNGİNDEN KARELER- FOTO GALERİ](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/erdogan-diyarbakirda-erdogan-diyarbakirda/7935/203049/sayfa/1/)

Erdoğan günlerdir merakla beklenen Diyarbakır mitinginde bir ses kaydından söz etti. O ses kaydı çoktan internete düşmüş ve haber sitelerinde haber olmuştu..

İşte Erdoğan'ın konuşmasında yer alan o sözler

Kürt meselesinin patenti CHP'dir, müsebbibi CHP'dir.

9 yıldır buraya uğramadı. Kürt meselesi için aşılmaz duvarlar koydular. Dün buraya gelip şirinlik yaptılar. Kürt meselesini inkar ettiler. Şimdiye kadar ağzına Kürt meselesini almayanlar seçime 2 hafta kala bu sözü kullanmaya başladılar. Tarihleri boyunca bunu yaptılar. Kürtçe'yi bunlar yasakladı. Diyarbakır'daki işkecelere, asit kuyuların bunlar sahip çıktılar. Biz Diyarbakır, Van dedikçe onlar Silivri dediler. Birde yerini gösterin üye olacağım dedi. Bunlar hangi yüzle karşınıza çıkıyorlar. Bunlara şimdi BDP sahip çıkıyor. Hakkari'de 157 oy aldılar sadece. Hakkari mitinginde BDP, CHP'ye kucak açtı. BDP'lilerden biri Elazığ'da MHP'yi destekleyeceklerini açıkladı. Ses kaydı yakında çıkar.

CHP İLE BDP SİVİL FAŞİZM YAPIYORLAR

Kürt meselesini büyük oranda çözdük, çözüyoruz. 2005'te ne dediysem bu sözlerin arkasındayız. Biz ölene kadar Kürt sorunuyla mı yaşayacağız. Biz demokratik açılım sürecini başlattık. OHAL'i kaldırdık. Çekiç gücü gönderdik. Kürtçe serbest oldu mu. Terörden doğan zararları ödemeye başladık. Kürtçe propagandanın önünü açtık. 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor.

O KAYITTA NE DENİYOR?

YSK’nın BDP destekli İsa Gürbüz’ün bağımsız milletvekili adaylığını iptal etmesinin ardından, Elazığ’da seçimleri 12 eylül referandum oylamasında olduğu gibi boykot etme kararı alan BDP, daha öncesinde MHP’ye destek verme kararını masaya yatırmış.

Video paylaşım sitesi dailymotion.com'a düşen ses kaydında BDP'li İl Başkanı Baki Yıldırım, BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak’a ” Eğer CHP uygun değilse götürelim eğer MHP kazanıyorsa orda bir tane çıkarıyorsa ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa biz götürüp MHP’ye verelim oyu. Yani AKP orada bir daha beş sıfır yapmamalı” diyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler