HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte uçakta yaşanan Demirtaş kavgasının ses kaydı

Geçen hafta Diyarbakır’dan uçakla Ankara’ya giden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Kobani olaylarında oğlu yaralanan bir yolcu ile tartıştığı iddia edilmişti.

Şimdi de o tartışmaya ait olduğu iddia edilen bir kayıt ortaya çıktı.

Demirtaş’a bağıran yolcunun ''Senin yüzünden çocuğum hastanede yatıyor'' dediği duyuluyor. Demirtaş da “Biz sizin gibilerin tehditlerinden korkmayız, terbiyesiz” cevabı veriyor. Akşam 21.20 uçağında eşiyle birlikte üçüncü sırada Ankara'ya seyahat eden erkek yolcu, ilk sırada oturan HDP Lideri Selahattin Demirtaş’a bağırarak daha da tepki gösteriyor ancak hakaret etmediğini de bağırarak uçaktakilere anlatıyor. Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de Kobani olaylarında oğlunun yaralandığını ileri süren yolcu, uçağın Ankara Esenboğa Havaalanı'nda aprona yanaştığı sırada Demirtaş'a ''Senin yüzünden oğlum yaralandı, evde yatıyor. Amerika'ya gidip talimat mı aldın, insanları sokağa döktün'' diye bağırıyor.

Demirtaş ile tartışan kişinin HÜDAPAR’lı Abdulvahap Kaplan adlı kişi olduğu iddia edildi.

DEMİRTAŞ: ERKEKSEN YÜZÜME SÖYLE

Uçak tartışmasının tanığı olan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, da yaşananları anlattı. Aynı uçakla Ankara’ya geldiğini belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir yolcu arasında uçakta başlayan ve körük ile apronda devam eden tartışmayı şöyle anlattı:

"30 Ekim akşamı 21.20 Diyarbakır-Ankara uçağı ile buraya hareket etmiştik. Uçak aprona indikten sonra yaklaşırken körüklere doğru 3’ncü sırada oturan bir yolcu Selahattin Demirtaş’a ‘İnsanları tekrar sokağa dökmeye çalışıyorsunuz. Bu ölümler yeterli değil mi ? Yetmedi mi? İnsanları öldürerek ne ele geçirmek istiyorsunuz’ diye tepkisi oldu. Selahattin Bey de bu tepki üzerine ‘çıkışta erkeksen bu ifadeleri yüzüme de söyle’ dedi. Beyefendi de ‘Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum. Çıkışta da bunları sana çok rahatlıkla söylerim.’ dedi. Hatta oturduğu yeri tarif etti. Hiçbir şeyden çekinmediğini söyledi."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler