HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstifa eden belediye başkanları hakkında AK Parti'den yeni açıklama!

AK Partili belediye başkanlarının istifa sürecini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bu arkadaşların ille de suçlu olduğu manasına gelmez. Bunu böyle görmek son derece hata olur. İlle cezai durumu gerektirecek işler yaptığı manasına gelmez” ifadesini kullandı.

Manisa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, daha sonra AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin konuşmasının ardından Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BU PARTİNİN KENDİNE HAS KURALLARI VARDIR"

Bir soru üzerine AK Partili belediye başkanlarının istifa sürecini değerlendiren Bakan Özhaseki, “Belediye başkanları bağımsız seçilirlerse istedikleri gibi hareket etme, istedikleri gibi kendi ekibiyle hareket etme imkanları var. Ama belediye başkanı seçilirken bir partiye gider müracaat eder. Birçok insan müracaat eder ve parti içerisinden bir arkadaşı tercih eder. Burada partinin kendine has kuralları vardır. Mesele belediyecilik ise o partinin belediyecilik anlayışı var. Gelen arkadaşımızın bunu takip etmesi icap eder. Parti kendi içerisinde daha sonra değişik dönemler içerisinde eğer kendi kurallarını, kendi prensiplerini, çalışma tarzını, kendi tavrını ortaya koyan belediye başkanı olursa bunları destekler. Ama değilse ‘Bir dakika’ deme hakkı her zaman vardır.

"BÖYLE GÖRMEK SON DERECE HATA OLUR"

Benim genel başkan yardımcılığım sırasında 4 kişinin dosyasını hazırladık. O arkadaşların partiyle ilişkisini kestik. Partinin buna hakkı vardır. Çünkü o arkadaşımız partili belediye başkanıdır. Bu arkadaşların ille de suçlu olduğu manasına gelmez. Bunu böyle görmek son derece hata olur. İlle cezai durumu gerektirecek işler yaptığı manasına gelmez. Ama parti kendi iç disiplinini işleterek, kurullarda tartışarak, istişare ederek uygun görmediği arkadaşlara da ‘Bir dakika sen müsaade et’ deme hakkına her zaman sahiptir” dedi.

İHA


En Çok Aranan Haberler