HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstifa eden CHP'li başkandan Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından görevden alınması için MYK’ya sevk edilen CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yönetimi ile birlikte istifa etti.

İstifa eden CHP'li başkandan Kılıçdaroğlu'na tepki

İNEGÖL (Bursa), (DHA)- Parti binasında açıklama yapan Büyükışıklar,“Parti içinde ‘Seçimle gelen, seçimle gider’ diyemeyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi savunmaya geldiğinde bu sözleri tüm ulusa söyleyebilmiştir” dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı taradından görevden alınması için parti merkez Yürütme Kurulu'na sevk edilen İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, parti binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Bugüne kadar parti için birçok fedakarlıklarda bulunduklarını belirten Büyükışıklar, “Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl ilçe yönetimi olarak arkadaşlarımla beraber dürüst, çalışkan ve onurlu birer Atatürkçü olmaya dikkat ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu laik, sosyal demokrat ve adaletli bir parti olduğuna inandığımız CHP'de maddi manevi fedakarlıklarda bulunduk. Şahsım adına iddia edilen uydurma ve düzmece suçların hiçbirisi suç değildir. Tamamı parti faaliyetleri gereği süreci hızlandırmak adına yapılmış başarılı çalışmalardır" dedi.

KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKANA KADAR BEN YOKUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Büyükışıklar, şunları söyledi:

"Bu süreçte bir aydır mücadelemizi sürdürüyorduk. Fakat parti içinde ‘Seçimle gelen, seçimle gider’ diyemeyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi savunmaya geldiğinde bu sözleri tüm ulusa söyleyebilmiştir. Ben şahsım adına yönetim kurulu üyelerini bağlamayan fikrim doğrultusunda Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlığı bırakana kadar yada yeni bir Genel Başkan seçilene kadar sadece ilçe başkanlığı görevimden değil parti üyeliğimden de istifa ediyorum. Yönetim kurulum ise seçimle gelen seçimle gider ilkesinden yola çıkarak, benim görevden alınmam konusunda yapılanlardan dolayı yönetim kurulundan istifa etmişlerdir. Bazı yönetim kurulu üyeleri hariç birçoğunun parti üyeliği devam etmektedir. Yönetim kurulu istifa sayısına göre ilçe yönetimi düşmüştür. Bu yaşananlar sırasında bizlere sahip çıkan gerçek cumhuriyetçi, Atatürkçü ve demokrat parti üyelerimize binlerce teşekkür ediyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler