HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İstifa mektubu' Ankara'da yakılmış

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski başkan Mustafa Sarıgül tartışmasının ana sebeplerinden birinin 'istifa mektubu' olduğu iddia edildi.

'İstifa mektubu' Ankara'da yakılmış

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski başkan Mustafa Sarıgül tartışmasının perde arkasında ‘istifa mektubu’ olduğu iddia ediliyor. Mektubun İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in de hazır bulunduğu 'barış toplantısında' yakıldığı ileri sürülüyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Işık Kansu'nun haberine göre Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkan adaylığı için Emir Sarıgül ve Belediye Meclis Üyesi Hayri İnönü’yü önerir. Ancak Hayri İnönü’den belediye başkan adayı gösterilmesi ve seçilmesi halinde bir süre sonra bu görevinden ayrılması ve yerine oğlu Emir Sarıgül’ün seçilmesi için söz alır. Söz almakla da kalmaz, Hayri İnönü’den ileride yürürlüğe konulmak üzere “Şişli Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettiği”ne ilişkin imzalı bir yazı alır.

Hayri İnönü, CHP’den Şişli Belediye Başkanı seçilir, ancak aradan geçen süre içinde görevden ayrılıp yerini Emir Sarıgül’e bırakmaz. Bunun üzerine kendisine imzaladığı “istifa mektubu” Mustafa Sarıgül tarafından anımsatılır. Hayri İnönü, bir süre yurtdışına çıkar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunalımı çözmek üzere görevlendirdiği İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in de hazır bulunduğu tarafları barıştırma görüşmesine de, gazetelere yansıdığı üzere Emir Sarıgül değil, Mustafa Sarıgül katılır.

Gergin geçen toplantıda Hayri İnönü’nün, Mustafa Sarıgül’e seçimden önce verdiği “istifa mektubu” yakılarak ortadan kaldırılır.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler