HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jülide Sarıeroğlu kimdir? İşte yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeden sonra bugün son dakika olarak kabine revizyonunu açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu değişti. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu oldu. Peki Jülide Sarıeroğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Kabinede Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte ikinci kadın bakan olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı koltuğuna oturan Jülide Sarıeroğlu, 26 yıl sonra bir ilki başardı.

38 yaşındaki Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihindeki ikinci kadın bakan olarak tarihe geçti. Çalışma Bakanlığı'ndaki ilk kadın bakan Dr. İmren Aykut olmuştu. Özal hükümetinde yer alan Aykut, 21 Aralık 1987 ile 23 Haziran 1991 tarihleri arasında görev yapmıştı.

Peki, Jülide Sarıeroğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Başbakan Binali Yıldırım bugün son dakika olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın Jülide Sarıeroğlu'nu açıkladı.

65.hükümet kabine revizyonu belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu oldu. 2015 yılından beri AK Parti Ankara Milletvekili olan Jülide Sarıeroğlu 38 yaşında.

Öte bakan olduğu açıklanmasının ardından Sarıeroğlu Twitter'da trend topic (TT) oldu.

JÜLİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçildi. 2009 yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi. Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 genel seçimlerinde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Sarıeroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi.


En Çok Aranan Haberler