HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kabinede büyük revizyon yapılıyor, Topbaş ve Gökçek gidiyor

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında kabinede değişiklik yapılacağını duyurdu. Selvi, "AK Parti kulislerine göre bu kez kabinede geniş çaplı bir revizyon olacak. Kürt oylarındaki artışın kabinede karşılık bulması bekleniyor" dedi. Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le de yolların ayrılacağının sinyalini verdi: "Referandum sonuçlarının Melih Gökçek ve Kadir Topbaş etkisi ise yerel seçimlerde görülecek."

Kabinede büyük revizyon yapılıyor, Topbaş ve Gökçek gidiyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir bugünkü yazısının "Kabine değişikliği" başlıklı kısmında çarpıcı bilgiler paylaştı. Selvi, "Bu arada Başbakan sinyalini verdi. Kabine değişecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük çaplı değişiklikleri tercih etti ama AK Parti kulislerine göre bu kez kabinede geniş çaplı bir revizyon olacak. Kürt oylarındaki artışın kabinede karşılık bulması bekleniyor" dedi.

"AK PARTİ’NİN YENİ BİR KÜRT POLİTİKASINA İHTİYACI VAR"

Başbakan Binali Yıldırım, genişletilmiş il başkanları toplantısının kapalı bölümünde, "Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen anlamlı oylardan ötürü teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı var. Herkesi kucaklamamız lazım" diye konuştuğunu ifade eden Selvi, şöyle devam etti: "AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 'Türkiye’nin yeni bir Kürt politikasına ihtiyacı var. Güvenlik mi, yeni Kürt politikası mı demek doğru değil. Bunlar birbirinin alternatifi değil. Güvenlikten taviz verilemez. Ama AK Parti’nin yeni bir Kürt politikasına ihtiyacı var. Kürtlerin referandumda verdiği desteği görmezden gelmek, AK Parti’ye verilecek en büyük zarardır' dedi."

"MELİH GÖKÇEK VE KADİR TOPBAŞ ETKİSİ YEREL SEÇİMLERDE GÖRÜLECEK"

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le de yolların ayrılacağının sinyalini verdi: "AK Parti açısından en başta gelen, İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerdeki sonuçlar. Çünkü 30 büyük şehirden 17’si hayır dedi. Bu sonuçlar hem kabineye hem ekonomi politikalarına yansıyacak. Referandum sonuçlarının Melih Gökçek ve Kadir Topbaş etkisi ise yerel seçimlerde görülecek."


En Çok Aranan Haberler