HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadıköy Belediyesi'nde görev teslim töreni

Kadıköy'de 20 yıldır belediye başkanı olan Selami Öztürk, bugün görevini yeni başkan seçilen Aykurt Nuhoğlu'na devretti.

Kadıköy Belediyesi'nde görev teslim töreni

İSTANBUL,(DHA) Duygusal bir konuşmayla çalışma arkadaşlarına veda eden Öztürk, belediye binasından kendi kullandığı araçla ayrıldı.

Kadıköy'de yüzde 70'i aşkın oy oranıyla seçimi kazanan işadamı Aykurt Nuhoğlu, bugün görevi devralmak için saat 13.30'da Kadıköy Belediyesi'ne geldi. Partililer tarafından bina bahçesinde karşılanan yeni başkan Aykurt Nuhoğlu ve eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk katılımcıları selamladı.

Öztürk yaptığı veda konuşmasında mutluluğun doruk noktasında olduğunu belirterek "CHP'nin yerel seçimlerde Kadıköy'de aldığı sonuç bizi çok mutlu etmiştir. Cengiz Başkan, yerel seçimlerde fazla aday var' dediğimizde 'önemli olan bu ışığın sönmemesi' demişti. Evet bugüne kadar bu ışık benimle yandı, bundan sonra da Aykurt başkanımla yanacak ama bu ışık hiç sönmeyecek. Bugüne kadar benim kahrımı çeken tüm çalışma arkadaşlarıma ve başta eşim Sevgi ile çocuklarıma yanımda oldukları için teşekkür ediyorum. Aykurt arkadaşıma kurumsallaşmış, Türkiye'de örnek projelere imza atmış bir belediye bırakıyorum. Eminim kendisi bu başarıyı daha da artıracak. Kadıköy Belediyesi'ni SGK, Maliye ve iş yaptığımız firmalar dahil hiçbir kuruma borcu olmadan teslim ediyorum. Aykurt başkan çok şanslı, tertemiz pırıl pırıl bir belediye devralıyor" dedi.

Konuşma sırasında duygulandığı ve gözlerinin nemlendiği görülen Öztürk, "Belediye başkanı çocuğu olmanın, ticarette dahi vermiş olduğu zorluğu, medyada haksız yansımaları çeken oğlum Cem'e ve kızım Sinem'e buradan teşekkür ediyorum. Onlar bir gün belediyeyle iş yapmadılar. Sinem mimar olduğu halde babası belediye başkanı olduğu için büro açamadı. Ama başkalarını çocukları kasalar kasalar kasalar açtılar" diyerek sözlerini tamamladı.

Nuhoğlu da "Selami Başkan ile uzun yıllardır tanışıklığımız, partiden dolayı arkadaşlığımız var. Bize hep ağabeylik yaptı. Seçim sürecinde oyların artışında katkısı büyük oldu. Bundan sonraki süreçte de her zaman eski başkanların tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz" dedi.

Öztürk, Nuhoğlu'nun verdiği rozeti CHP Gençlik Kolları üyesi bir gence taktı. Konuşmaların ardından devir teslim töreni için Öztürk ve Nuhoğlu makama çıktı. Makamda imzaların atılmasının ardından Öztürk ve Nuhoğlu birbirine çiçek verdi. Çalışma arkadaşlarıyla vedalaşan Öztürk, kendi kullandığı araçla belediye binasından ayrıldı. Öztürk'ü aracına kadar Nuhoğlu uğurladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler