HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş: “Bizim gölgemiz eğri düşmez”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eğri dalın gölgesinin eğri olacağını belirterek, kendi gölgelerinin eğri düşmeyeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Otobüs AŞ, Anadolu Yakasında hizmet verecek 149 erguvan rengi otobüsü daha hizmete aldı. Beykoz Belediyesi önünde düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, dünyanın hızla değişim ve dönüşüm yaşadığını belirterek, "Bu değişim ve dönüşümü görebilenler, buna ayak uydurabilenler ülkelerine mesafe aldırırlar. Bizim yaptığımız gayret ve çalışma da bu. Verdiğiniz yetkiliyi bir emanet bilinciyle, kuruşuna halel getirttirmeden hizmete dönüştürmenin gururunu yaşamaktayız” dedi.

İstanbul'un dünyaya model olduğunu belirten Başkan Topbaş, "Bizim yaptığımız işleri bırakın yapmayı, hayalleri dahi yetişemez birilerinin. Bu şehirde birilerinin yapmış olduğu eksikleri, yanlışları, kirleri de temizleme işi bize düştü” diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, şunları söyledi: "Evlerde bir su problemi yok. Barajların dengelenmesi için Beykoz'dan 135 metre derinlikten, denizden de 60 metre daha derinden, 11 metre çapındaki tünelle bütün sistem birbirine bağlandı. Hayalleri yetmez. Asya ve Avrupa'nın tam orta noktasında 135 metrenin dibinden çıkan taşları noter marifetiyle tevsik ettirdik ve hediyelik eşya yapmak için bir çalışma yürütüyoruz. Allah aşkınıza kimin hayali yeter. Sadece laf üretmek, hayal dünyasında gezmekten başka bir şeyleri yok. Sadece medyatik olmaktan öteye gitmezler.”

"Eğri dalın gölgesi eğri olur. Bizim gölgemiz eğri düşmez” diyen Topbaş, "Sözümüzü namus bildik, emaneti namus bildik ve hizmetimizi bu çerçevede yapmaya devam ettik ve ettiriyoruz” dedi.

Beykoz'a yapılan yatırımların toplamının 1 milyarı geçtiğini kaydeden Topbaş, "Başkan, ‘Beykoz Çayırı'ndan Karlıtepe'ye teleferik' dedi. Tamam dedik. 3 gün önce kararını verdik, onun da müjdesini vereyim. Yine aynı şekilde Yuşa Tepesi'nin düzenlenmesi ve oraya yakışır tarzda bizim geleneksel mimarimizi yansıtacak tarza bir proje çalışması istediler, ‘teleferikle birlikte olsun' dediler. Onun da talimatını verdik, yapılıyor. Yoros Kalesi var. Bir kısmının mülkiyeti bizim, bir kısmı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın. Genel Sekreterime söyledim, inşallah Yoros Kalesi'ni onarıp, turizme açacağız. Yoros Kalesi'ne çıkışı da yüzeysel bir finükülerle yapacağız. Beykoz'un turizm merkezi haline gelmesini istiyoruz. Küçüksu Çayırı önemli bir mesire alanı. Çocukluğumda bisiklete bindiğim, top oynadığım, mısır yediğim yerler. Buraların tekrar eski günlerine kavuşturulmasıyla ilgili başkanın talebi oldu, çalışmayı başlattık” şeklinde konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beykoz'a belki Türkiye'nin en büyük film platosunu yaptığını belirterek, "Artık Yeşilçam eskilerde kalacak. Beykoz artık kültür ve sanatın merkezi olacak. Karlıtepe'ye İstanbul'un en güzel mesire alanlarından birini inşa ediyorsunuz. Karlıtepe ve Yuşa'ya teleferik yapıyorsunuz. Yine Yuşa'nın otantik yapısıyla uyumlu yeni bir cami ve ağırlama alanları yapacaksınız. İSKİ'nin yapacağı çalışmayla Onçeşmeler'in suyu inşallah bir daha hiç kesilmeyecek şekilde açılacak. 2B tapularını da Beykoz Belediyesi olarak Bakanlıktan aldık. 10 Şubat'ta vatandaşlarımıza vermeye başlıyoruz. Beykozlu Beykoz'da kalacak” dedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler