HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş'ın sözlerine CHP'li üyeden yalanlama: İBB’nin borcu 13 milyar lirayı buldu

Kadir Topbaş'ın istifası gündemi sarsarken, ortaya atılan iddialar da ses getirmeye devam ediyor. İstanbul büyükşehir belediye meclisi üyesi CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı görevinden istifa konuşmasında 'Belediyenin bir kuruş borcu olmadığı'nı söyleyen Kadir Topbaş'ı yalanladı ve “İBB’nin borcu 13 milyar lirayı buldu" diye konuştu.

İstanbul büyükşehir belediye meclisi üyesi CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı, başkanlıktan istifa konuşmasında ‘belediyenin bir kuruş borcu olmadığı’nı söyleyen Kadir Topbaş’ı yalanladı: “İBB’nin borcu 13 milyar lirayı buldu.”

Topbaş, geçen cuma günü istifa etmişti. İstifa, Topbaş’ın onay vermemesine rağmen beş imar dosyasının belediye meclisinden aynen geçmesininin ardından gelmişti.

İstifa konuşmasında Topbaş, “Borçsuz bir belediye bırakıyorum” demişti.

Balyalı gerçeğin çok farklı olduğunu söyledi: “İBB’nin 2016 yılı sonunda borcu 10 milyar 120 milyon liraydı. Meclisten 2017 yılından bugüne kadar 2 milyar 900 milyon lira daha borçlanma yetkisi alındı. Borç 13 milyar lirayı buldu ve neredeyse 2017 gelir bütçesine denk.”

Böyle giderse yıl sonuna kadar borcun gelir bütçesini aşacağını vurgulayan Balyalı, “Bu borçtan ne kadar ödeme yapıldığını ancak bütçe döneminde göreceğiz. Yani Topbaş arkasında borç batağında bir belediye bıraktı çünkü kaynaklar doğru kullanılmadı” diye konuştu.

Kendi bütçesi 18,5 milyar lira olarak açıklananan ve bütçesinin 4.6 milyar lirası iç ve dış borçla denkleştirilen belediyenin ocakta yürürlüğe giren 2017 yılı bütçesi İSKİ, İETT ve şirket cirolarıyla birlikte toplam 42 milyar lira. (Sözcü)


En Çok Aranan Haberler