HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş’tan “kuraklık” yorumu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da su probleminin yaşanmayacağını belirterek, 2100'lere, 2200'lere kadar İstanbul'un dert görmeyeceğini söyledi.

Topbaş, Bakırköy'de esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Özgürlük Meydanı'na geçen Topbaş, burada kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti. Muhalefetin İstanbul için hiçbir proje yapmadığını dile getiren Kadir Topbaş, "Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2009'da adaydı. Sizlerle buluştu. İstanbul'a yaptığı vaatleri genel başkan olduğu halde kendisine bağlı illerde hiçbir tanesini uygulamadı. 600 lira değil, fakire 100 lira dahi vermedi” diye konuştu.

"HALİÇ METRO GEÇİŞ KÖPRÜSÜ'NDEN 20 BİN KİŞİ GEÇTİ”

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak dünyada metro sistemlerini iyi bildiğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, "Dünyayı bilen birisi olarak söylüyorum; bir belediye bu denli metro yapmıyor. Dünyanın hiçbir yerinde yok. İstanbul'u demir ağlarla örüyoruz” dedi.

Muhalefetin projelerini engellediğini ifade eden Topbaş, "Bunların amacı yıkma, engel olmak, yargıya götürmek, fren olmak ama farkında değiller frenleri tutmuyor. Haliç Metro Köprüsü'nden 20 bin insanımız geçmiş” diye konuştu.

"BİLGİLERİ YOK, BOL KESEDEN ATIYORLAR”

İstanbul'da ulaşımda 2019 hedefi koyduklarını ifade eden Topbaş, şunları söyledi: "Tarihi yarımada metroyla kurtulur. Yer yer trafikten arındırmaktayız. Bilgileri yok, bol keseden atıyorlar. İstanbul'dan 2019 sonuna kadar 400 kilometreyi aşkın raylı sistem dedik. Geçen hafta meclise sunduk. 4 tane yeni metro hattı, 4 tane teleferik, 5 tane havaray, 100 bin tane araç için otopark ve bir tane füniküler sistemi verdik. Mecliste CHP ret verdi, destek vermedi. Belki mahkemeye götürürler. ‘Biz yapamıyoruz onlar da yapmasınlar' diyor.”

Çırpıcı Çayırı'nda yapılacak şehir parkı hakkında da bilgi veren Kadir Topbaş, "Çırpıcı Çayırı'nı Veliefendi ile birlikte 1 milyon metrekarelik alanı Bakırköy ve Zeytinburnuluların kullanımına sunuyoruz” dedi.

Bakırköy'e yapılan hizmetleri anlatan Başkan Kadir Topbaş, Bakırköy İDO İskelesi-Bağcılar Kirazlı'yı bağlayacak 9 kilometrelik metro ihalesi hazırlığında olduklarını belirtti.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA METROGAR İSTANBUL'A YAPILACAK”

Büyükçekmece'ye yapılacak Metrogar hakkında bilgi veren Kadir Topbaş, "24 kilometrelik Bakırköy Beylikdüzü hattına bir ilave yaptırdım. Büyükçekmece'nin merkezinde Türkiye'de ilk defa olacak olan Metrogar projesi var. Metrogar demek, yani metro Beylikdüzü'nden Büyükçekmece'ye indiği zaman yüzeye çıkıyor. Çıktığı yerde istasyon üzerine bir bina yapacağız. İçinde kültür sanat aktiviteleriyle Türkiye'de mükemmel bir tesis kurulacak. İşte medeniyet bu” dedi.

"2100'LER, 2200'LERE KADAR İSTANBUL DERT GÖRMEYECEK”

Kuraklık tehlikesine de değinen Kadir Topbaş, İstanbul'un su problemi yaşamayacağını belirterek, şunları söyledi; "Kurak bir sezon, yıl geçiriyoruz. Türkiye için bu böyle. Buna rağmen su probleminden konuşmuyoruz. Barajlarda seviye düşük ama İstanbul'da su problemi yaşanmayacağını söylüyoruz. 186 kilometreden, Melen'den su getirdik. 136 kilometre daha ikinci bir alt daha yaptık. Oradan daha fazla su almak için yaptık, bitmek üzere. Sayın bakanımız önümüzdeki günlerde Melen'de ciddi bir baraj temeli atacak. O baraj yapıldığında İstanbul'un bir yıllık suyundan fazla suyu İstanbul'a verecek hale geliyor. 2100'ler, 2200'lere kadar İstanbul dert görmeyecek. Öngörüyle çalışmaktayız.”

Büyükşehir Belediyesi olarak sivrisineklere karşı en çevreci ve sağlıklı sistemi kullandıklarını ifade eden Başkan Topbaş, İstanbul'da ilk kez ‘Sivrisinek Kongresi'nin yapılacağını ifade etti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler