HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahramanmaraş'ta HDP'den miting tepkisi

Kahramanmaraş Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla yapılacak mitingin Müftülük Meydanı yerine Gar Meydanı'nda yapılmasına izin verdi.

Kahramanmaraş'ta HDP'den miting tepkisi

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- HDP İl Eş Başkanı Hayriye Durular, Müftülük Meydanı'na izin verilmemesine tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Valiliği, HDP İl Başkanlığı tarafından Müftülük Meydanı'nda 9 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de miting yapılması için 4 Mayıs'ta yaptığı başvurusunu değerlendirerek istenilen alana güvenlik ve kamu hizmeti gerekçesiyle izin vermedi ve mitingin Gar Meydanı'nda yapılmasını istedi. HDP İl Eş Başkanları Hayriye Durular ve Erhan Yapıcı, sabah saatlerinde bir restoranda düzenlenen toplantıda milletvekili adaylarını tanıtıp karara tepki gösterdi. Kahramanmaraş Valiliği'nin miting için Müftülük Meydanı'na gereksiz gerekçelerle izin vermediğini savunan Hayriye Durular, mitingi valiliğin izin verdiği Gar Meydanı'nda yapacaklarını söyledi.

Durular, siyasal zeminde mitinglerini yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz Halkların Demokratik Partisi olarak Kahramanmaraş Valiliği'ne Müftülük Meydanı için başvuru yaptık. Maalesef biz her zaman özellikle şunun vurgusunu yapıyoruz. Siyasal zeminde, gerçekten Türkiye siyasal hayatına artık yerimizi bulmak istiyoruz. Fırsat verilirse biz kendimizi siyasal zeminde ifade etmek istiyoruz, halklarla buluşmak istiyoruz. Müftülük Meydanı tüm siyasi partilerin rahatlıkla kullandığı bir alan. Maalesef yine her zamanki gibi sistem bir şekilde karşımızda durdu. Gereksiz gerekçelerle, altını çiziyorum, göstermelik bahanelerle, kamu hizmeti gerekçesiyle, güvenlik gerekçesiyle Gar Meydanı bize valilik tarafından uygun görüldü. Biz her şeye rağmen siyasal zeminde Gar Meydanı'nda mitingimizi yapacağız. Halkların Demokratik Partisi olarak artık her yerde, her alanda tüm ezilenlerle birlikteyiz."

HDP İl Eş Başkanı Erhan Yapıcı ise, seçimlerde Kahramanmaraş'ta 75 bin oy almayı hedeflediklerini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler