HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalkınma Bakanı Elvan: Burada verilmiş bir taviz yok

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, İsrail ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak, "Burada verilmiş bir taviz falan yok. Bilakis oradaki kardeşlerimizi sahiplenen bir yaklaşım sergiledik" dedi.

Kalkınma Bakanı Elvan: Burada verilmiş bir taviz yok

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, seçim bölgesi Mersin'deki Muğdat Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan caminin karşısındaki çay ocağına giderek vatandaşlarla tokalaşan Elvan'a Vali Özdemir Çakacak da eşlik eti. Bir vatardaşın, İsrail ve Rusya ile yapılan anlaşmaların bir taviz olup olmadığı sorusuna cevap veren Elvan, anlaşmanın her iki tarafın da yararına olduğunu söyledi. Dün Mersin Limanı'ndan Gazze'ye gönderilen insani yardım gemisini hatırlatarak soruyu cevaplayan Elvan, "6 yıldan beri Gazze'deki kardeşlerimiz insani yardım bekliyordu. Bakın Gazze'de elektrik, içme suyu ve hastane problemi var. 10 bin gıda yardımı gönderdik ve 3-4 ayda bir göndereceğiz. Gazze'de 200 yataklı bir hastane yapıyoruz ve hemen bitireceğiz. İçme suyu ve elektrik sıkıntısını biz gidereceğiz. Organize Sanayi Sitesi yarım kalmıştı, onu tamamlayacağız. Toplu konut ihtiyacını karşılayacağız. Burada verilmiş bir taviz falan yok. Bilakis oradaki kardeşlerimizi sahiplenen bir yaklaşım sergiledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e mektup gönderdiğini hatırlatan Elvan, "Bu mektuptan sonra da Putin Sayın Cumhurbaşkanımızı aradı ve Atatürk Havalimanı nedeniyle baş sağlığı diledi, terörü kınadı. İnşallah bundan sonraki süreç iyi olur. Mersin'de bir sürü sebze meyve ihracatçımız var. Bunlar Rusya'ya gidiyor. Bundan sonra daha fazla, koyal gidecek, kimse beklemeyecek, bu tür sıkıntılar yaşamayacağız. Diğer yandan Rusya'dan gelen turistler var. İki tarafın da hayrına bir şey. Hem bizim hayrımıza, hem de onların hayrına olan bir durum" diye konuştu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler