HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç de cumhurbaşkanı adaylığı için tura çıkacak

Cumhurbaşkanı aday adayı olan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, partisinin tavrına göre harekete geçecek ve meydanlara çıkacak.

ANKARA (ANKA)-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı adaylığını görüşecek olan Genç, "Partimin adayını tasvip etmezsem, milletvekilleriyle görüşeceğim,20 kişinin imzasını arayacağım" dedi.

ANKA'ya konuşan Genç, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini söyledi.

Partisinin tavrına göre hareket edeceğini ifade eden Genç, "Partimin göstereceği adaya bağlı, benim kabul edeceğim bir aday olursabenim imza toplamama gerek yok. Partinin adayını tasvip etmezsem milletvekilleriyle görüşeceğim, 20 kişinin imzasını arayacağım" dedi.

Halkın kendisini tanıdığını ve büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Genç, "Karşısında olursam Erdoğan'ı yeneceğime inanıyorum. Kamuoyundan aldığım tepki böyle. İnsanlar büyük ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Milletvekillerinden de destek gördüğüne işaret eden Genç, "Söz verenler var. Bu konuda partinin adımını bekliyorum. Kapalı grup toplantısında milletvekillerinden 50'ye yakın kişi benim ismimi yazdı. Senin ismini yazdık dediler" dedi.

CHP Genel Başkanı ile görüşeceğini ifade eden Genç, "Kendisiyle görüşeceğim, düşüncesini soracağım. Ona göre adım atacağım" dedi.

-"KADIN BAŞBAKAN ATARIM"-

Genç, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yapacakları konusunda da şöyle dedi:

"Ben eğer seçilirsem Erdoğan'ı başbakan olarak atamam. Yolsuzluğa bulaşmamış kişileri atayacağım. Kadınlar çoğunlukta olacak kabinede. Kadın başbakan atarım."

Cumhurbaşkanı adayının Meclis içerisinden olması gerektiğine işaret eden Genç, "Milletvekili olması lazım" dedi.

-"YİRMİ MİLLETVEKİLİNİN YAZILI TEKLİFİ İLE MÜMKÜN"-

Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları arasından, halk tarafından seçilecek.

Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılı teklifi ile mümkün. Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde onu geçen siyasi partiler ortak aday gösterebiliyor.

En Çok Aranan Haberler