HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç: Özür dilenecek bir şey yok

CHP Milletvekili Kamer Genç, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik davranışının özür dilemeyi gerektirmediğini söyledi.

Kamer Genç: Özür dilenecek bir şey yok

ANKARA (CİHAN) Genç, "Ben bu olayda çöp kadar hatamın olduğunu hissetsem, vallahi billahi partiden istifa ederim. Gerekirse milletvekilliğinden de istifa ederim.” dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında önceki akşam yaşanan olay hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı hareketin yanlış olmadığını savunan Genç, 'Emine Erdoğan'dan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, "Özür dilenecek bir şey var mı? Ben orada Emine Hanım'a bir hakaret etmemişim. Emine Hanım politikadan bahsediyor.

Orada yapılacak konuşma siyaset dışı bir konuşma olması lazım. Ben de dedim ki, ‘Hangi sıfatla konuşuyorsun?' Onların benden özür dilemesi lazım. Üç tane polis saldırdı bana. Özür dilenecek bir şey yok. Ben her yerde Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu korumak zorundayım. Benim burada bir suçum var mı? Kadına karşı şiddetim var mı?” şeklinde cevap verdi.

Partinin disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyeceği yönündeki sorulara ise Genç şu karşılığı verdi: "Parti beni ihraç da edebilir, ben bir şey diyemem ki. Öyle bir disiplin suçunu başlatırlarsa başlatabilirler. Ben bilemem ki yani. Genel başkanın konuşmasından ben öyle bir şey anlamadım. Ben bu olayda çöp kadar hatamın olduğunu hissetsem vallahi billayi partiden istifa ederim. Gerekirse milletvekilliğinden de istifa ederim.”

En Çok Aranan Haberler