HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç'i sırtlarını dönerek protesto ettiler

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Ak Parti ile TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in yönetimini eleştiren Kamer Genç’i, bazı Ak Partili milletvekilleri sırtlarını dönerek protesto etti.

Kamer Genç'i sırtlarını dönerek protesto ettiler

ANKARA, (DHA) - TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda 'Torba Kanun' tasarısı olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde kürsüye çıkan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ak Partili milletvekillerini hırsızlık ve yolsuzluğa göz yummakla suçladı. Ayrıca TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in meclisi yönetim şeklini eleştirdi. Bunun üzerine bazı Ak Partili milletvekilleri Genç’i kürsüde konuştuğu sırada sırtlarını dönerek protesto etti.

BÖYLE DÜŞÜNMEKTE HAKLI

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kamer Genç’in konuşmasında sataşma olduğunu belirterek söz aldı. Bostancı, "Sayın Kamer Genç, 'siyasette ahlak ve namus çok önemlidir' dedi. Ahlak ve namus sadece siyasette değil, hayatın her alanında çok önemlidir. Tabi Kamer beyin kendisi de hem siyasette hem hayatta bir ahlak ve namus abidesidir, kendisini gözlemliyoruz" deyip, konuşmasını şöyle tamamladı: "Tabi bu söylediğim övgüyü, 'iktidar partisinin bir vekili yine yalan söylüyor ve hakikatlere ters düz ediyor' diye düşünebilir, böyle düşünmekte de haklıdır. Dedikodu ve söylenti ağızlarda bir magazin tadı bırakabilir. İnsanlar dedikodu anlatım üzerimden kendilerini önemli ve değerli görmeye çalışırlar. Meclisin kürsüsünde böyle magazin tadında dedikodularla siyaset yapmak yerine, eğer insanın elinde belgeler varsa, iddialarının arkasına bu belgeleri koyuyorsa bunları konuşması gerekir. Yoksa 10 dakikalık görüşme süresi içinde birbiri ile bağlantısız cümleleri kes yapıştır mantığı ile gelip burada Türkçenin bütün kurallarını altüst ederek gelerek burada anlatmak, ne dediğini anlamak için takip etmekte zorlanacağınız bir tarzda dile getirmek siyasetin rasyonel temeli ile uyuşmaz."

En Çok Aranan Haberler