HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapusuz: Işid'in arkasında Esad var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salik Kapusuz,Irak Musul'da kontrolü sağlayan Irak Şam İslam Devleti güçlerinin arkasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın olduğunu söyledi.

AK Pati Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye, Kuzey Irak'tan günlük 100 bin varil petrol akıtmaya başlamışken, ESAD destekli IŞİD örgütü, petrol merkezi Musul'a giriyor ve buna paralel olarak Türkiye'de Lice olayları patlak veriyor" dedi.

Kapusuz, IŞİD'in Musul'daki petrol hattının bir kısmını ele geçirmesi ve orada katliamlar yapması hem insani açıdan hem de bölgesel enerji güvenliği açısından büyük bir tehdit olduğunu belirti.

Irak Merkezi Hükümeti'nin içeride hiçbir şey yapmayarak, BM'yi ve diğer güçleri göreve çağırmasın manidar olduğunu belirten Kapusuz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Hem IŞID'i destekleyip hem de dünyaya "Benimle değil IŞİD ile mücadele edin' diyen Esed ise, bu örgüte "Can simidi' olarak bakıyor. Dünya, şimdiye kadar Esed'ın bu oyununa göz yumdu. Ama artık bu oyuna dur demeli. Yani hem IŞİD hem de onun arkasındaki Esed terörü ortadan kaldırılmalıdır. IŞİD'in Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmenlere yönelik yaptığı katliamlara karşı elbette Türkiye sessiz kalmayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da oradaki Türkmen soydaşlarımızın arkasında olduğumuz bilinmelidir."(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler