HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karar seçim sonrasına kaldı

Anayasa Mahkemesi, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görev ve yetkilerinin tedbiren önlenmesi istemi üzerine, davalı parti AK Parti'den savunma alınmasını kararlaştırdı. Haşim Kılıç, esasa ilişkin savuma için AK Parti'ye 15 gün süre verildiğini açıkladı.

Karar seçim sonrasına kaldı

Anayasa Mahkemesi heyeti yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun AK Parti hakkında açtığı kapatma davası ile Erdoğan'ın genel başkanlık görev ve yetkilerinin tedbiren önlenmesi istemi ele alındı. Toplantı sonrasında kararı açıklayan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, tedbir isteminin, davalı partinin savunması alındıktan sonra ele alınmasına karar verdiklerini bildirdi. Haşim Kılıç, esasa ilişkin savunma hakkı saklı kalmak suretiyle, AK Parti'ye 15 gün süre tanındığını açıkladı. Kararın oy çokluğuyla alındığını belirten Haşim Kılıç, Enis Tunga ve Mehmet Erten'in karşı oy verdiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi, ayrıca AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada ön incelemeyi de yaptı. Mahkeme dosyada eksiklik görmeyerek davanın bundan sonraki sürecini açıklayan tensip tutanağını hazırlamaya başladı. Davanın bundan sonraki sürecinde iddianame, ön savunmasını hazırlaması için AK Parti'ye gönderilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler