HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Karunlaşmayacağız, firavunlaşmayacağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HAS Parti Genel Başkanı iken söylediği 'Karunlaşma ve Firavunlaşma' sözünü hem kendi siyaseti için hem de herkes için söylediğini belirtti.

TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HAS Parti Genel Başkanı iken söylediği 'Karunlaşmayacağız, Firavunlaşmayacağız, Belamlaşmayacağız’ sözü üzerine açıklama yapan Kurtulmuş, “Bu benim Genel Başkanlığa ilk başladığım dönemden itibaren söylediğim sözlerdi. Biz medeniyet değerleri üzerinde siyaset yapılmasını doğru buluyoruz. Bunun en temel değerlerinden birisi de 'insanların eşitliği' prensibidir. Yani bütün insanlar yaradılışta eşittir, bu eşitliği bozan birtakım toplumsal hastalıklar vardır, bunların ortadan kaldırılması siyasetin temel vazifesidir. Bunlardan birisi de Karunlaşmak'tır. Yani mali gücü eline alarak 'ben insanlardan üstünüm' demektir. Bir diğeri Firavunlaşmak'tır. Yani siyasal gücü eline alarak üstünlük iddiasında bulunmaktır. Üçüncüsü de dini açıdan insanların üzerinde bir üstünlük iddiasında bulunmaktır. Bu söylediğim şey medeniyet siyasetinin genel çerçevesidir. Bunu her yerde söyledim. Hem kendi siyasetim için hem de herkes için bu sözleri söyledim ben.” diye konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞ HİÇBİR PARTİNİN MALI DEĞİLDİR, MİLLETİN MALIDIR”

Siyasetin gömlek, kostüm üzerinden ifade edilmesini doğru bulmadığını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama tabii ki gidiş günün şartları içerisinde öncelikler değişebilir, üslubu değişebilir; ben buna medeniyet siyaseti diyorum. Bu bir fikir meselesidir. Milli Görüş hiçbir partinin malı değildir. Milli Görüş milletin malıdır. Milletimizin siyaset anlayışıdır. Milli Görüş'ü bir parti ile sınırlıyorsak, bu milletin yüzde 50’si milletten yana, yüzde 50’si milletin düşmanı mı diyeceğiz? Sonuçta siyaseten verilen bir mücadele var, bunu da şu anda toplumun geniş katmanlarında AK Parti veriyor. Biz de bu mücadeleye katkı sunmak için buradayız. Bu milletin çocukları siyasette sahne aldı ve bu sahneden inmeyecekler.”

“AK PARTİ’YE GEÇİŞİM, HALKIN EZİCİ ÇOĞUNLUĞUNUN TALEBİDİR”

AK Parti'ye geçişinin halkın talebi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Halkın çok büyük bir kesimi, yüzde 80’i diyor ki doğru olan budur. Doğru olan AK Parti’ye geçmemdi. Muhalefetteyken de hep beni takdir ettiklerini söylüyorlardı; ama bir daha ki sefere, Tayyip Bey’den sonra diyorlardı. AK Parti ile HAS Parti’nin birleşmesini teşvik eden halkın büyük çoğunluğudur. Ümit ederim ki faydalı olurum.” sözlerini kaydetti.

Halkın ‘Başbakan olduğunu bil ona göre konuş’ söylemlerine yönelik Kurtulmuş, “Bunlar son derece ya maksadını aşan yorumlardır ya da maksatlı yorumlardır. 10 yıldır iktidar olan bir parti var ve bu partinin başında ünü dünyaya ulaşmış bir Başbakan var. AK Parti kendi yolunda ilerliyor. Birbirlerini tanımayan yapılar ve insanlar bir araya gelmedi, bunu da söylemek lazım.” şeklinde konuştu.

“SURİYE KONUSUNDA BATI TARAFINDAN YALNIZ BIRAKILDIK”

Hükümetin Suriye politikasında geldiği noktayı değerlendiren Kurtulmuş, “Açıkçası Türkiye maalesef Batı tarafından yalnız bırakıldı. Suriye meselesi 3 tane çatışma alanını içinde barındıran bir sorundur. Birincisi, Suriye’de bir iç savaşın çıkma ihtimaliydi ve böyle oldu. İkincisi, mezhebe dayalı çatışmalardı. Üçüncü adım da Allah muhafaza, Ortadoğu merkezli bir savaşın çıkma ihtimalinin olduğunu başından itibaren uyarıyoruz. Bunun bir tane çıkış yolu var: Bölgesel güçlerin, bölge ülkelerinin kendi aralarında anlaşmasından başka bir yol yoktur.” değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler