HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu: Daha ne istiyorsun kardeşim

"Sana zaten bu ülke en önemli koltuğu vermiş. Daha en istiyorsun kardeşim, daha ne istiyorsun? Biz kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetmek sıradan bir olay değildir çok karmaşık bir olaydır. Bir sorunu çözelim derken 3 soruna yol açabilirsiniz. O halde yapmamız gereken geleceği düşünmek, planlamaktır. Sağlıklı planlamayla yönetilir. Eğer siz bir ülkenin 30-40 yıl sonrasını düşünmeden, bugünkü kaygılardan yola çıkarak 'ben sorunu çözeceğim' diye yola çıkarsanız, ülkeyi sağlıklı yönetmezsiniz" dedi.

"TRAKYA'NIN TARIMI NE OLACAK VE TRAKYA GELECEKTE NE OLACAK?"

Kılıçdaroğlu, "Bugün en çok düşünmeye ihtiyacımız var, sorgulamaya ihtiyacımız var. Trakya, birinci sınıf tarım arazileriyle zenginleşen bir Trakya. ne eksen karşılığını alıyorsun. Ama şimdi tarım ürünleri, tarım toprakları tehdit altında olan Trakya. Konuşan her arkadaşım, ister üretici, ister ziraat odası başkanı, ister üniversitede öğretim üyesi olsun. Her arkadaşımın kaygısı bir noktada birleşiyor. Trakya'nın tarımı ne olacak ve Trakya gelecekte ne olacak? Bu kaygıları gidermek bizim elimizde" dedi.

"CADDELERİMİZİ YEŞİLLENDİRMEK İÇİN NEDEN YURT DIŞINDAN AĞAÇ İTHAL EDİYORUZ?"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kadar zengin bir ülke, doğal olarak bu kadar zengin bir ülke, nasıl oluyor da kendi pirincini üretmek yerine , ithal ediyor. Buğday üretmek varken ve üretiliyorken, niçin buğday ithal ediyoruz, nohutu, fasulyeyi neden ithal ediyoruz ve garip bir şey neden saman ithal ediyoruz? Neden canlı hayvan ithal ediyoruz. Caddelerimizi yeşillendirmek için neden yurt dışından ağaç ithal ediyoruz? Ormanımız mı yok? Meşemiz mi yok? Bu soruları kendimize sormadan çıkış yolu bulamayız. Soru sormasını öğreneceğiz ve sorgulamasını da öğreneceğiz. Soru sorup, sorgulayamıyorsak demokrasiyi güçlendiremeyiz" şeklinde konuştu.

"DAHA EN İSTİYORSUN KARDEŞİM, DAHA NE İSTİYORSUN?"

Başkanlık tartışmalarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin özel bir derdi var. 'Benim koltuğum ne olacak' diyor. Sen çiftçinin, esnafın, sanayicinin, ihracatçının, işsizin derdini dinledin mi? Oğlunu askere gönderen annenin sesini duydun mu? 'Duymadım, görmedim. Ne istiyorum? ‘Koltuk istiyorum ben'. Sana zaten bu ülke en önemli koltuğu vermiş. Daha en istiyorsun kardeşim, daha ne istiyorsun? Biz kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin çalıştığı, kazandığı bir Türkiye istiyoruz" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler