HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek re'sen başlattığı soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, Türk Ceza Kanunu'nun "Suç işlemeye tahrik" başlıklı 214. maddesi kapsamında yürütülecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" ifadesini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da CHP liderinin sözlerine tepki göstermiş “Başkanlık Türkiye'ye kanla değil Türk milletinin iradesiyle gelecektir; anayasayla gelecektir. Geldiğinde de kan değil bayram olacaktır. Kılıçdaroğlu kan demeye devam etse de aziz milletimiz, gözünü kan bürümüşlere; ağzından kan damlayanlara inat başkanlığa evet diyecektir” demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler