HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu medya temsilcileriyle bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu medya temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, darbe sonrası siyasi görevlendirmeyi içeren kitapçık olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu medya temsilcileriyle bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz darbe girişimi için önemli bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "darbe dönemi cumhurbaşkanı ve başbakanının yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor" dedi.

Türkiye'nin çok özel bir dönemden geçtiğini belirten CHP lideri "Ancak bu istismar ediliyor. Yenikapı ruhundan çok daha fazla demokrasi bekliyorduk ama bu olmadı. Yenikapı ruhu bu değil, eğer biz itiraz etmezsek bu sivil darbe olur" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, haber kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu "15 Temmuz darbesini sivil ayağına" ilişkin bir soru üzerine "Darbe dönemi siyasi görevlendirme içeren bir kitap olduğu söyleniyor. Sözde cumhurbaşkanı ve başbakanın isimlerinin olduğu söyleniyor" karşılığı verdi.

"Yenikapı ruhu bitiyor mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Benim o süreçten beklentim farklıydı. Karşılaştığımız yaklaşım siz dediğimizi yapın! Oyunu bozan ben olup olmayacağım gibi bir tarzım yok. Demokrasi talebim var. Birliktelik sürsün evet ama eleştirilerim sürecek. Yenikapı ruhu bu değil. Eğer biz itiraz etmezsek sivil darbe olur. Özel bir zamandan geçiyoruz ama bu istismar ediliyor."

"OHAL" sorusuna ilişkin "OHAL'in uzatılmasına karşıyız" dedi. Kılıçdaroğlu, "Gazetecilerin tutuklanması" ile ilgili "Yargılanmasına karşı değilim ama tutuklanmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda yaptığı açıklamalarından bazıları şöyle:

"HAKİMLER FETÖ'CÜ DAMGASI YEMEKTEN KORKUYOR"

Bu sürece yönelik bazı kırılma noktalarının olduğunu belirtiyor. Özellikle diyor hakimler sanıkları tutuklamazsa kendilerini kötü hissedecekler. Yani sanıkları tutuklamak zorunda hissediyorlar kendilerini aksi taktirde hakimler FETÖ'cü damgası yemekten korkuyor. Böyle bir atmosferde adaletin gerçekleştirilemeyeceğini söylüyor ve Türkiye'nin bu atmosferden çıkması gerektiğini belirtiyor.

"BATI'YA ANLATAMAYIZ"

Kılıçdaroğlu cezaevlerinde işkence ve kötü muamele duyumları var bunu da biz Batı'ya anlatamayız dedi. İnsan Hakları Komisyonu'nun bu konusunda bir araştırma yapması için biz bir girişimde bulunduk ancak bu iktidar partisi tarafından kabul edilmedi dedi.

"YANLIŞLIK GÖRÜRSEK SESİMİZİ ÇIKARACAĞIZ"

Adli yıl açılışının sarayda yapılması çok yanlış. İktidarın Yenikapı ruhundan anladığı siz sesinizi çıkarmayın biz istediğimizi yapalım. Bizimse Yenikapı'dan anladığımız bu değil. Yenikapı ruhu demokrasi için ortak payda çıkarmak olmalı. Yenikapı ruhundan güçlü demokrasiyi anlıyoruz bunu tersi ise demokrasiye ihanettir. Biz burada bir yanlışlık görürsek sesimizi çıkaracağız.

"YARGIÇLARIN AYAKTA ALKIŞLAMASI DOĞRU DEĞİL"

Cumhurbaşkanı bir salona geldiğinde biz kalkabiliriz, bürokratlar kalkabilir, bu bizim devlet geleneğimizde var ama dünyanın hiçbir yerinde yargı bağımsızlığı çerçevesince yargıçların Cumhurbaşkanı geldiğinde ayağa kalkması onu alkışlaması doğru değildir, biz bunu doğru bulmuyoruz."

"TERÖRLE MÜCADELEDE HÜKÜMET BAŞINDAN BERİ YANLIŞ YAPTI"

Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadele konusunda hükümetin başından beri yanlış yaptığını" söyledi. Özellikle IŞİD ile yeterince mücadele edilmediğini söyledi. IŞİD'e uzun süre terör örgütü denmediğini söyledi ve onların zemin bulduğunu söyledi Türkiye'de ve yeni yeni mücadele edildiğini söyledi IŞİD ile bununla ilgili rahatsızlığını dile getirdi "70 ilden militan devşirecek durumdaysa IŞİD, burada ciddi bir sorun var" demektir dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE TUTARLI BİR POLİTİKA YOK"

"Terörle mücadele konusunda olumlu bir adım atılır terör sorunu çözülürse, hükümete gidip ilk kutlayan kişi ben olacağım ama orada pek çok yanlışlar yapılıyor" dedi Kılıçdaroğlu. Özelilkle terörle mücadele konusunda hükümetin tutarlı bir politikası yok diyor. Eğer bu konuda bizden destek istenirse veririz diyor.

"CERABLUS'TA KALICI OLUNMAMALI"

Cerablus'ta kalıcı olunmamalı bu doğru olmaz diyor. Mültecilerin orada güvenli bölge oluşturulup yerleştirilmesi yönünde bir karar alınırsa bunun destekleneceğini söylüyor. Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için çabalıyor bu anlaşılabilir bir şey diyor.

Devlete sızma yok, yerleştirme var. O dönem FETÖ'yle AKP arasında bir işbirliği vardı. 17-25 Aralık bir darbe değil yolsuzluk operasyonuydu. 17-25 Aralık hükümetle cemaatin yol ayrımıdır.

OHAL süreci ile ilgili özellikle KHK ve yargı süreci ile ilgili sert eleştirileri var. Cadı avı başlatıldı, demokrasi askıya alındı diyor. Anayasa ve hukuk dışına çıkıldığı yönünde endişeleri var Kılıçdaroğlu'nun. Yenikapı ruhu var ses çıakrmayın, bildiğimizi yapalım olmamalı.

Erdoğan-Esad diyaloğunun olmasını isteriz. Anayasa çalışmalarında başkanlık talebi gelmedi."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler