HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu: Terörü bitireceksen ben sana vereceğim o 400 vekili

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlara rağmen hala 400 vekil arayışında olanlar var. Efendim 400 milletvekili olsaydı durum farklı olurdu... Yani terör olmazdı. Buradan söz veriyorum. Açık ve net...Terörü bitireceksen o 400'ü ben tamamlayacağım" dedi.

**Türkiye şehitlerine ağlıyor

**

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BEKLENTİLERİNE UYGUN DAVRANIŞLARDAN ÖZENLE KAÇINACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Toplumun her kesiminde büyük bir kaygı var. 'Türkiye nereye gidiyor' diye derin bir kaygı var. Kardeşçe yaşamak varken bir çatışma sürecine kana ve gözyaşına bizi neden bulaştırdılar ? Sormamız gereken en temel soru budur.Son 51 günde 107 şehit verdik. Türkiye çetin bir toplumsal barış sınavından geçiyor. Bu sınav hepimiz için geçerlidir. Bu sınavı iyi vermek zorundayız.Terör örgütü 30 yılı aşkın süredir bizi ayrıştırmaya çalışıyor. Bizi bölmeye çalışıyor. Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. 30 yılda bunu başaramadı. Bütün eylemlerine rağmen toplumun sağ duyusu galip geldi. Bugün üzülerek söylüyorum zor bir süreçten geçiyoruz. Terörü tabi ki lanetleyeceğiz ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine uygun davranışlardan özenle kaçınacağız. 77 milyon yurttaşımızın bu konuda çok duyarlı olması lazım" diye konuştu.

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MESAFE KOYMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, "Özellikle genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu ülkenin geleceği gençler. Sizin vatan sevginizden hiç kimsenin en ufak bir şüphesi yok. Ülkenize olan sevginizi ve saygınızı biliyoruz lütfen ve lütfen provokasyona gelmeyin. Kim gelir size inanç, etnik kimlik ve yaşam tarzınız üzerinden yaklaşırsa kaçının Şunu söyleyin onlara: Bu ülkede herkesin inancına saygı duyuyorum deyin. Siyasi partiler anayasamıza göre demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler yasalara göre kurulur. Yasalara göre kapatılır bir siyasi partinin düşüncesini beğenmeyebilirsiniz.Türkiye'deki bütün siyasi partilerin terör örgütlerine karşı mesafe koyması lazım. Açık ve net. Amasız..lakinsiz...fakatsız...Bunları kabul etmiyoruz. 'Terör insanlık suçudur.' Nokta...Bunları yaptığımız zaman biz bir oluruz" dedi.

"MEDYA ÖZGÜRCE YAYININI YAPACAKTIR"

Kılıçdaroğlu, "Genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Basın bizim gözümüz, kulağımız ve sesimizdir. Nasıl toplumda çeşitliliğimiz varsa medyada aynı çeşitlilik var. Bir gazeteyi okuruz veya okumayız. Bir yazara kızarız veya kızmayız.Ama medya üzerindeki baskıyı asla kabul etmeyeceğiz. Medya özgürce yayınını yapacaktır" dedi.

"BU SİLAH STOKLAMALARI YAPILIRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ ?"

Kılıçdaroğlu, "7 Eylül 2015... Bakın ne diyor ? Bu kezdönemin başbakanı değil şimdiki cumhurbaşkanı söylüyor. 'Çözüm sürecini bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.' Şu soruyu sormayacak mısın genç arkadaşım ? Bu silah stoklamaları yapılırken siz neredeydiniz ? 'Bizi terör örgütü kandırdı ?' mı diyeceksiniz.Siz çocuk musunuz ? Siz ülkeyi yönetiyorsunuz" diye konuştu.

"400'Ü BEN TAMAMLAYACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlara rağmen hala 400 vekil arayışında olanlar var. Efendim 400 milletvekili olsaydı durum farklı olurdu... Yani terör olmazdı. Buradan söz veriyorum. Açık ve net...Terörü bitireceksen o 400'ü ben tamamlayacağım. Buyur bitir kardeşim. Daha önce kredi açmıştık istemedi. Hiçbir çocuğumuzun burnunun kanamasını istemiyoruz. O annelerin feryatları akşam yatarken de kulaklarımda" dedi. (DHA)

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sosyal medyada da yankı uyandırdı. İşte o yorumlardan bazıları:


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler