HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan 'beyaz Toroslar' yanıtı

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerine tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitinginde söylediği, "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak" sözleri sonrası başlayan tartışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kılıçdaroğlu, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Kimse korkmasın. 1 Kasım'da beyaz Torosların devrini bir daha açılmamak üzere kapatacağız" dedi.

"BEYAZ TOROS" NEYİ İFADE EDİYOR

Demirtaş ise, Başbakan Davutoğlu’nun bugün Van’da söylediği, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Eskiyi hatırlatıyor. Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor. Şimdi kendisine sormak istiyorum 13 yıldır devleti yönetiyorsanız siz gittiğinizde beyaz Toroslar ortaya çıkacaksa onları koruyorsunuz demek ki. Demek ki siz giderseniz ülkeyi kan götürecek.Doğru, beyaz Toroslar vardı. Şimdi maşallah arabalarınız lüks oldu. Daha lüks araçlarla kaçırıp işkence yapıyorsunuz.

Evet siz gidince biz beyaz toroslardan da, şu an kullandığınız rangerlardan da, IŞİD’inizden de kurtulacağız. Siz gidince ülke nefes alacak. Kürt sorunun çözecek ve PKK’nin Türkiye’ye karşı silah bırakmasını sağlayacak tek siyasi güç biziz. Bizi tehdit ediyorlar biz gidersek yeniden Jitem gelir. İşte bunlar hem itiraf hem de tehdittir."

SOSYAL MEDYADA BEYAZ TOROS


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler