HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kendilerini MİT'çi olarak tanıtan kişilerin Meclis'e girdiği iddiası

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, kendilerini MİT'çi olarak tanıtıp Meclis'e gelen 5 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ve Meclis'e giriş yasağı konulduğunu bildirdi.

Kendilerini MİT'çi olarak tanıtan kişilerin Meclis'e girdiği iddiası

Uslu, "Meclis kulislerine konulan şarj cihazlarından dinleme yapıldığı ve şarj edilen telefondaki bilgilerin kopyalandığına" ilişkin iddiaları AA muhabirine değerlendirdi.

"Bunların doğruluğunu benim kanıtlama ya da olmadığını kanıtlama zorunluluğum yok" diyen Uslu, bu iddiayı dile getiren kişinin elinde bilgisi ve belgesi varsa bunu ilgili kurumla paylaşması gerektiğini söyledi. Uslu, "Başvurulacak yer bellidir, Meclis Başkanlığı'na, savcılığa başvurur. Ama televizyonları çağırarak orada konuşma yapıyorsa... Belli ki var bir bildiği, o zaman o bildiği neyse onu kamuoyu ile paylaşmalıdır. Sadece varsayımdan, vehimden ibaret ve sadece basına yönelik bir kısım açıklamaların, bizim açımızdan çok fazla bir geçerliliği yoktur" dedi.

Salim Uslu, bu şarj cihazlarının alınmasına ve kullanılmasına kendisinin vesile olduğunu belirterek, "İstanbul'da Yeşilköy civarında bir restoranda gördüm ve burada milletvekillerimizin kullanabileceğini düşündüm. Milletvekillerinin Genel Kurul'da ya da kulislerde ciddi bir şarj aleti ihtiyacı olduğunu gördüm. Şarj cihazını yanlarında taşımalarının mümkün olmadığını, Meclis'in de sürekli şarj aleti almak durumunda olmadığını bildiğimden dolayı, böyle bir toplu şarj ünitesi alalım istedik" diye konuştu.

Bir çok milletvekilinin şarj cihazları konusunda takdirlerini ve tebriklerini ilettiğini anlatan Uslu, "Doğru yaptığımız kanaatimdeyim. Bu konuda iddiası, ithamı ya da şüphesi olan varsa ilgili kuruma başvurur. Nitekim Meclis'te odasında böcek ya da dinleyici olduğunu iddia eden milletvekili varsa, onların odalarını çeşitli cihazlar aracılığıyla kontrol ediyoruz. İstiyorsa böyle bir yola da başvurabilir. Ama bunun ötesinde elde bir veri, kanıt yokken bu tür iddiaları, ithamları bizim ciddiye almamız mümkün değil" dedi.

Uslu, "İddialara ne diyorsunuz?" sorusuna, "Diyecek bir şey yok. Çünkü benim gündemimde böyle bir şey yok, Meclis'in gündeminde böyle bir şey yok. Durduk yerde bir gün 'MİT partimizi karıştırıyor' diyecekseniz, ikinci gün 'MİT bizi dinliyor' diyecekseniz. Eğer bunları diyorsanız; kanıtlayacaksınız, ortaya koyacaksınız. Doğrusu çok fazla önemli bulmuyorum. Meclis'i zaaf içerisinde göstermenin kimseye yararı olmaz" sözlerini sarf etti.

- "Milletvekilleri ile fotoğraf çektirmişler"

TBMM İdare Amiri Uslu, "5 kişinin kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp Meclis'e geldiğine" ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:

"O kişilerle ilgili işlem yapıldı. İşlemi yapan biz değiliz. Biz sadece bu kişilerin GBT soruşturmasını yapıyoruz, GBT soruşturmasında ilgili şahıslarla ilgili bir kısım geçmişte karıştıkları suç olayları vuku bulmuş, bunu tespit ettik ve o kişileri emniyete bildirdik. Terörle Mücadele Şubesi, bu kişilerin MİT mensubu gibi kendilerini tanıttıklarını, sahte evrak kullandıklarını kanıtlamıştır. Çantalarında bu tür bilgi ve belgelere ulaşmıştır. O belgelerin nerede ve nasıl kullanıldığını bilmiyoruz, bilmemiz de mümkün değil. Ama bildiğimiz bir şey var ki bu kişiler; ne talep ettiklerini bilmiyoruz ama bazı milletvekillerine gelmişler, fotoğraf çektirmişler. Muhtemelen de bu fotoğrafları dışarıda başka amaçla kullanmışlardır, iş takipçiliği yapmışlardır diye düşünüyorum. Sevk edildikleri mahkeme bu kişileri, sahte evrak düzenlemekten, evrakta tahribat yapmaktan yargılayacaktır."

Uslu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan bu kişilere Meclis'e giriş yasağı konulduğunu ifade ederek, geçen hafta düzenlediği sahte Meclis kartı ile TBMM'ye giriş yapmak isteyen bir holding patronunu da savcılığa bildirdiklerini sözlerine ekledi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler