HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: AKP iktidarı bu ülkede adaleti silmiş, hukuku yok etmiştir!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yönelik tutuklama kararlarına ilişkin, "Gazetecilik mesleğini onuruyla yapmak AKP iktidarında en büyük suç sayılıyor. FETTÖ'yle mücadele eden gazetecileri hapse atıyorlar. AKP, eski ortağı FETÖ ile değil, muhaliflerle mücadele ediyor" dedi. Açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça hakkında da Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Gücü olan hapishaneden kurtulurken, gücü olmayan ölüme mahkum ediliyor" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu: AKP iktidarı bu ülkede adaleti silmiş, hukuku yok etmiştir!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesine yönelik tutuklamalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, "Mahkemeler yasalara göre değil, kişilere göre karar alıyor. Toplumsal ayrışma günden güne büyüyor. Gazetecilik mesleğini onuruyla yapmak AKP iktidarında en büyük suç sayılıyor. Yalan ve adaletsizlik üzerine kurulu bu düzen elbet yıkılacak. Hayatları boyunca FETÖ'yle mücadele eden gazetecileri hapse atıyorlar. AKP, eski ortağı FETÖ ile değil, muhaliflerle mücadele ediyor. Mahkemeler yasalara göre değil, kişilere göre karar alıyor. Toplumsal ayrışma günden güne büyüyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇ Mİ VİCDANINIZA DOKUNMUYOR?"

Kılıçdaroğlu, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ise "İki genç eğitimcinin açlık grevi hiç mi vicdanınıza dokunmuyor? Hukuksuzca insan hayatını karartanlar gün gelecek bunun hesabını verecekler. Gücü olan hapishaneden kurtulurken, gücü olmayan ölüme mahkum ediliyor. AKP iktidarı bu ülkede adaleti silmiş, hukuku yok etmiştir" dedi.

DHA


En Çok Aranan Haberler