HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Ankara'daki beyler duysunlar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Niğde’de düzenlenen mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu: Ankara'daki beyler duysunlar...

NİĞDE (ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Emekliye birer maaş ikramiye dedim, altı üstü bu, kıyameti kopardılar. Koro halinde bağırıyorlar 'parayı nereden bulacaksın' diye. Sen kaçak sarayına para buluyorsun, at çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok. Ben ne diyorum emekliye de, vatandaşa da para var. Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, partisinin seçim vaatlerini anlattı. Niğde'nin bir havaalanı sorunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Temeli 1996'da yılında atılmış, aradan geçmiş 19-20 yıl geçmiş. Şu ana kadar bir kazma bile çakmadılar. Oysa Niğde için havaalanı çok önemli. Burası aynı zamanda turizmin de merkezi. Neden yapılmıyor, para mı yok? Yandaşa para var, Niğde'ye gelince para yok. Sözüm söz havaalanını yapacağız, bir ayıptan daha Niğde'yi kurtaracağız" dedi.

-"MISIR'DAKİ SAĞIR SULTAN DUYSUN"-

Patates üreticilerinin sorunlarını dile getirmek için daha önce Niğde'de miting yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, çiftçinin önündeki engelleri kaldırmanın boynunun borcu olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Mazotu çiftçi üretsin diye 1,5 liradan vereceğiz, Mısır'daki sağır sultan da duysun bunu. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Fabrikaya modern hale getireceğiz. Kendi şekerimizi, patatesimizi, buğdayımızı kendimiz üreteceğiz" dedi.

Türkiye'de eksik olanın "ahlaklı siyaset" olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi, çiftçiyi düşünen siyaset yok. Siz bir yılda tarım ürünü ve gıda ithalatı için 49 milyar lira para veriyorsunuz. Yahu bizim her şeyimiz var, neden üretmiyoruz. Ben yandaş için çalışmayacağım, ben siyasette cebimi doldurmayacağım, dolduranlara da izin vermeyeceğim. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Vatandaş zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek" diye konuştu.

-KAMYON ŞOFÖRLERİNE: "K1 BELGESİNİ ELLERİNDEN ALMAYACAĞIZ"-

Kamyoncuların sorunlarına da değinen CHP Lideri, "Kamyon şoförü kardeşlerime sesleniyorum. K1 belgesi 18 bin lira. Diyelim ki kamyonunuzu yenileyeceksiniz, 6 ayda yapamadınız, K1 belgenizi elinizden alıyorlar. Eğer yeni bir araç alırsanız sıfırdan dünyanın parasını ödeyeceksiniz. Biz ne yapacağız, kamyon şoförünün ehliyetini elinden alıyor musunuz, hayır, K1 belgesini de elinden almayacağız. İstediği zaman kamyonunu yenileyecek, K1 belgesi de onun ehliyeti gibi yenilenmeye ihtiyaç duyulmadan kullanacak. Bunun sözünü bütün kamyon şoförlerine veriyorum" dedi.

-"KIYAMETİ KOPARDILAR"-

Kendisinin yandaş için çalışmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Emekliye birer maaş ikramiye dedim, altı üstü bu, kıyameti kopardılar. Koro halinde bağırıyorlar 'parayı nereden bulacaksın' diye. Sen demiyor muydun, Türkiye dünyanın en zengin ilk 20 ekonomisine giriyor diye. Sen kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar para buluyorsun, at çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok. Ben ne diyorum emekliye de, vatandaşa da para var. Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın" diye konuştu.

-"FAİZ LOBİSİNİ PATATES ÜRETİCİSİNE SORUN"-

Niğde de tarım üreticilerin elektrik parası ve faiz sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ya faiz lobisi diye, gel Niğde'nin patates üreticine sor bakalım 'faiz lobisi nerededir' diye. Elektrik borcunu ödemedi diye dünyanın faizin ödüyorlar. Kim üretiyorsa, kim alın teri döküyorsa onun hakkını vermek benim boynumun borcudur. Çünkü ben siyaseti sizin için yapıyorum" dedi.

-"BİR İŞSİZ ÇOCUĞUMUZ VARSA O BENİM ÇOCUĞUM OLACAK"-

Ülke 13 yılda bu duruma gelmişse, 13 yılda yoksulluk, işsizlik ortadan kaldırılamamışsa yeni bir başlangıç yapmanın gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağız. Sözüm söz, hiçbir ayrım yapmayacağım, ister CHP'den olsun, ister başka partilerden olsun, eğer Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir işsiz çocuğumuz varsa o benim çocuğum olacak, aç yatan bir çocuk varsa o çocuk benim çocuğum olacak.

13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar, biz ne yapacağız, sadece 4 yılda hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecek. Aile sigortası bunun için getireceğiz, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Bunun sözü sözdür. 4 yıl içinde yoksulluğu tarihe gömeceğim."

-"GİT YANDAŞLARINI VERGİLE"-

Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 949 lira olduğunu anımsatırken, "Vatandaş, 949 lirayla ev kirası öder, mutlak masrafını karşılar, çocuğu varsa okula gönderir, gıdasını sağlamak ister, yeter mi? Biz ne diyoruz, asgari ücret üzerinden vergi almayacağız zaten asgari ücret. Onu niye vergiliyorsun sen, vergileyeceksen git yandaşlarını vergile. Asgari ücretliden ne istiyorsun sen? Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız, asgari ücretli çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak" diye konuştu.

-"HADİ CANIM SİZ DE"-

CHP'nin demokrasiyi getiren bir parti olarak, önseçimle milletvekili adaylarını belirlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP dışında hiçbir parti bunu yapmadı, cesaret edemiyor. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor, biz güveniyoruz. Yeri gelince 'millet, millet...' Bu kadar millet diyorsan millete niye güvenmiyorsun? Niye önseçim yapmıyorsun? Niye millet sandığa gidip kendi milletvekilini seçmiyor. Bir de ağızlarından 'demokrasiyi' düşürmüyorlar. Hadi canım siz de! Biz diyoruz; demokrasi mi adres CHP, insan hakları mı, yoksulla mücadele mi, taşeronluğa son mu, çiftçi için mazot 1,5 lira mı adres CHP, Türkiye'nin temel taşı, adres CHP" dedi.

-"BENİM DE TAŞERON İŞÇİ AKRABALARIM VAR..."-

Taşeron işçiliği de kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Benim de akrabalarım var, taşeron işçi olarak çalışan. Bu insanların hiçbir güvencesi yok. Taşeronun iki dudağı arasında, hiçbir sosyal güvenleri de yok. Tatil yapma hakları, mesai diye kavramları yok. Biz ne diyoruz, taşeron sistemini değiştireceğiz. 'Parayı nereden bulacaksınız' diyorlar. Parayı zaten devlet ödüyor taşerona, o da işçiye ödüyor. Biz aradan köle tüccarını kaldırıyoruz, devlet doğrudan işçiye ödesin diyoruz. Bu kadar basit" diye konuştu.

-"YALANA, DOLANA İTİBAR ETMEYİN"-

CHP'nin her evde tencere kaynamasını, her evde huzur olmasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"Gerginlik, kavga, yaşam tarzına müdahale, inanç üzerinden siyaset istemiyoruz. Şimdi gidip propaganda yapıyorlar; 'CHP gelirse imam hatip okullarını kapatacak.' Hayır, niye kapatalım, imam hatip okullarını kuran da CHP. Diyanet İşleri Başkanlığı'n kuran da CHP. Yalana, dolana itibar etmeyin. Bir şeye inanın, biye şeye güvenin; kim diyorsa ki 'ben inancımdan ötürü ötekileştiriliyorum', gelsin beni bulsun. Ben peşine düşeceğim, onun inancını özgürce yapması için elimden her türlü çabayı göstereceğim. Hiç kimse etnik kimliğinden ötürü dışlanmasın, vatandaş bizim vatandaşımızdır" dedi.

-"ANKARA'DAKİ BEYLER DUYSUNLAR"-

CHP seçim vaatlerini anlattıkça, "Kaynak nerede" diye sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ama şunu söylemiyorlar, '17 milyon yoksul var, 6 milyon 200 bin işsiz var, aylık geliri bin liranın altında 8 milyon emekli var, Kılıçdaroğlu bunu doğru söylemiyor' demiyorlar. Ne diyorlar, 'Söyledikleri doğru ama parayı nereden bulacaksın.' Ben de diyorum ki, parayı bulacağım, bu ülkeyi cennet vatan haline getireceğim. Niğde'den sesleniyorum, Ankara'daki beyler duysunlar, sen elmasta, incide, yakutta vergiyi sıfırladın ben de mazotta sıfırlayacağım ne var bunda. Onlardan vergi alacağım, çiftinin mazotundan vergi almayacağım.

Türkiye dünyanın ilk 20 ekonomisine giriyor. Eğer birileri kaynak yok diyorsa kendi ceplerini doldurdukları için yoktur. Ben de sözüm söz diyorum, bu ülke zengin bir ülkedir, ben bütün enerjimi vatandaşa harcayacağım. CHP iktidarında her anne çocuğunu güler yüzle okula gönderecek. CHP iktidarında anneler, 'oğlum askerden geldi iş bulamıyor' demeyecek. Söyledim, bir çocuk işsizse bu ülkede o çocuk benim çocuğum olacak, o çocuk işe girmeden benim çocuğum işe girmeyecek."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler