HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu, Atatürk'e hakaret edenlere ateş püskürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanallarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Derin Tarih diye başladıkları ama derinliği kafaların derinliğinden kaynaklanan, onursuz insanların çıkıp Atatürk’ü ve annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Efendim hain sözcüğü bile hafif bunlar için, insan değil bunlar, insan değil. Onur ve şeref yoksunu insanlara insan denemez zaten" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

ÜNİVERSİTE, MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

Beni dikkatle dinlemenizi istiyorum. Türkiye’nin temel sorunlarını en azından değinme imkânımız olacak. Bugün 9 Mayıs Avrupa günü. Osmanlı da bir Avrupa devletiydi, Türkiye Cumhuriyeti de Avrupa devletidir. Homeros Anadoluludur. Henüz tam üyeliği gerçekleştiremedik. AB’nin Türkiye’ye takındığı çifte standart var. Bunu kabul etmiyoruz. Ama kimse endişe duymasın, CHP Türkiye’yi dünyayı uygun ülkelerden birisi yapma konusunda azimlidir, kararlıdır.

Bu amaçla demokratik standartlarımızı geliştireceğiz. Kadın-erkek eşitliğini sağlayacağız. Üniversite, medya özgürlüğünü sağlayacağız. İnsan haklarını demokratik ülkelerin standartlarına eriştireceğiz. Biz bunu yapacağız, bütün vatandaşlarıma söz veriyorum.

6 Mayıs’ı hepiniz bilirsiniz, Hıdrellez. Tabiatın, doğanın yeşillendiği… Ama 6 Mayıs aynı zamanda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği gündür. Onlar kendi ülkeleri ve insanları için çalıştılar. Hiçbir şey beklemediler. Bu güzel topraklarda herkes huzur içinde yaşasın diye, herkesin aşı işi olsun diye çalıştılar. Ama o mücadeleleri için önlerine engeller çıkarıldı. Yakalandılar, tutuklandılar, yargılandılar ve idam edildiler. Onlar bizim gönlümüzün kahramanlarıdır. Onları saygıyla anıyorum.

BÜTÜN HAYATI SAVAŞ MEYDANLARINDA GEÇTİ

Tarihe not düşen zamanlar ve kişiler vardır. Az önce deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ifade ettim. Tarihte kalıcı izler bırakan komutanlar, devlet adamları vardır. Bunlardan biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bütün hayatı savaş meydanlarında geçti. Filistin’de Trablus’ta Anadolu’nun değişik yerlerinde milli mücadele başlatıldı ve sürdürüldü. Öldüğünde bütün mal varlığını Türkiye Cumhuriyeti’ne bıraktı. Bütün dünya kendisine saygı duydu. Düşmanları bile onu Nobel barış ödülüne aday gösterdiler. Savaştığı ülkenin bayrağını yerden kaldırarak bir ülkenin onuruna nasıl saygı gösterilmesi gerektiğini bütün dünyaya anlattı. Bu kadar onur ve gurur duyduğumuz bir insan. Daha 1921 yılında çocuk esirgeme kurumunu kurarken sosyal devletin temellerini atıyordu.

BUNU YAPANLARA ASLA VE ASLA İNSANDIR DEMEYECEĞİM, BUNLAR İNSAN DEĞİLDİR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanallarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Derin Tarih diye başladıkları ama derinliği kafaların derinliğinden kaynaklanan, onursuz insanların çıkıp Atatürk’ü ve annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla ve asla insandır demeyeceğim, bunlar insan değildir. Bu ülkeye hizmet eden kim olursa olsun, taş taş üstüne koyan herkesi saygıyla anmak bizim görevimizdir. Nasıl olur da siz en iğrenç itiraflarla itibarsızlaştırmaya çalışırsınız?

HAİN SÖZCÜĞÜ BİLE HAFİF BUNLAR İÇİN

Efendim hain sözcüğü bile hafif bunlar için, insan değil bunlar, insan değil. Onur ve şeref yoksunu insanlara insan denemez zaten. Oturmuşlar TV kanallarının başına Atatürk’ü, annesini kötülüyorlar. Ne söylenebilir? Allah’a havale etmenin dışında ne söylenebilir? Nasıl yaratıklar bunlar?

ENGELLİLER ASLA VE ASLA SADAKA İSTEMİYORLAR

Engelliler ne istiyorlar? 10 – 16 Mayıs engelliler günü. Engelliler asla ve asla sadaka istemiyorlar, çalışmak istiyorlar, alın teri dökmek istiyorlar, engelliler onurlu bir birey gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamak istiyorlar. Bunun adresi de bütün engelli kardeşlerime söylüyorum, CHP’dir. Sosyal devlet sadece engellilerin mi hakkını koruyacak? Hayır. Çalışanların da hakkını koruyacak. Onurlarıyla çalışacaklar, güçlü olacaklar. Bunu yapacaklar. Ve çalışanlar şunu yapacaklar, çalıştıkları yerde güvenlik içinde çalışacaklar.

İŞ KAZALARINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SESİ SADECE VE SADECE CHP’DİR

Bakın iş kazalarında hayatını kaybedenleri sık sık dile getiririm. 2013’ün ilk dört ayında 289 işçi, 2014’ün ilk dört ayında 432 işçi, 2015’in ilk dört ayında 488 işçi, 2016’nın ilk dört ayında 595 işçi, 2017’nin ilk dört ayında 586 işçi, iş kazalarından hayatını kaybetti. Bunlar isimsiz insanlar arkadaşlar, bunlar ölürler kimsenin haberi olmaz. Hani sosyal devlet dedik ya, işte bunlar isimsiz kahramanlardır. Çalışırlar, üretmek isterler, alın teri dökerler, ama bir iş kazasında hayatını kaybedenler. Bu ülkenin kara tablosudur. İş kazalarında hayatını kaybedenlerin sesi sadece ve sadece CHP’dir.

BUNLARIN HAVUZ MEDYASINI İZLEDİĞİNİZ ZAMAN DA DÜNYADAN HABERSİZ VATANDAŞ DA DİYOR Kİ, TÜRKİYE DÜNYADA BİRİNCİ

Biliyorsunuz bir referandum sürecinden geçtik… “Efendim Türkiye’yi uçuracaklar” işte uçurdukları bu, iş kazasından hayatını kaybedenler… Bunların havuz medyasını izlediğiniz zaman da dünyadan habersiz vatandaş da diyor ki, Türkiye dünyada birinci… Öyle bir hava yaratıyorlar. Vatandaşlara doğru bilgiler aktarmıyorlar. Herkes biliyor domatesi. Özellikle pazarda alışveriş yapan kardeşlerim fiyatını biliyorlar, etin fiyatını biliyorlar. Neden bu domates 10 lira? Neden bu et 44 lira? Bunu düşünmesi lazım. Fiyatları uçurdular, enflasyon uçtu. İşsizlik 7 milyona yaklaştı. Emin olun nereye gidersem gideyim, ya bir anne ya bir baba ya bir genç elime kağıt tutuşturuyor, bana bir iş bulun diye.

“Kızım iki üniversiteyi bitirdi, ne olursunuz bir iş bulun” diyor. İktidar işsizliği biliyor mu? İşsiz bir insanın umudunu yitirdiğini biliyor mu? Çünkü Ankara’da oturan beylerin çocukları iş aramıyor. Bir elleri yağda, bir elleri balda.


En Çok Aranan Haberler