HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: 'Ayın 30'unda ona dersini vereceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İster başı açık ister kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri vardır” dedi.

Adana'dan akşam saatlerinde özel uçakla Malatya'ya gelen CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, saat 16.00'da başlaması gereken mitinge ancak saat 17.55 sıralarında başlayabildi. Malatya Belediye Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Malatya'nın ilçelerini sayarak, "Akçadağ'ın gidip pilavını yiyeceğim” dedi. "Bugün Malatya'yı silkelediniz. Malatya'yı Erdoğan da, Türkiye de duyuyor. Malatya, İsmet İnönü, Turgut Özal ve Recai Kutan'ı yetiştirdi. Türkiye'yi ötekileştirmediler” diye konuştu.

"Kayısının sarısı, bayrağın kırmızısı burada” diyen Kılıçdaroğlu, "Malatya kayısısı ile dünyada bir numara ise alın terini karşılayacak fiyat istiyoruz. Adanalılar beni biraz geç bıraktılar. Bu nedenle beni bağışlamanızı dilerim” şeklinde konuştu.

Mitingde "Başbakan Kemal” sloganları atılırken, Kılıçdaroğlu, "Malatya'da cami yıktılar. CHP yıksaydı kıyametler kopardı. Düne kadar başörtüsü ile siyaset yaptılar. İster başı açık ister kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri vardır” ifadelerini kullandı.

Barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi hırsızlık yapmasın istiyoruz” diyerek, "Türkiye'nin yarısından fazlası Erdoğan'ın gitmesini istiyor” iddiasında bulundu.

17 Aralık'ı şebi aruz olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "O koltuk şaibeli değil, halka hesap vermeyi bilen insanların oturacağı koltuktur” dedi. "Sandığa giderken elini vicdanına koy ve ben harama değil, helale ortak olacağım de ve CHP'ye mührünü bas” diyen Kılıçdaroğlu,"Ben oğlumu Güney Kore'de burs ile okutuyorum. Skype ile görüşüyorum. Adres de veriyorum” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı da eleştirdi. Başbakan Erdoğan'a ‘baş çalan' diye hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan'ın işi iş ve aş sağlamak değil mi? Biz ayın 30'unda ona dersini vereceğiz” dedi.

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci için destek isteyen Kılıçdaroğlu, İnci'nin Malatya'yı doğunun merkezi yapacağını söyledi. "Hizmet yaparken hesap vermeyi namuslu görev kabul edecek” diyen Kılıçdaroğlu, "İlk kentsel dönüşüm yapan CHP'dir. Siz Hakan başkana sahip çıkın, o hizmet getirsin” şeklinde konuştu.

"Yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz diye gelenlere oy vermeyin ve harama ortak olmayın” diyen Kılıçdaroğlu, adaylarına oy istedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra CHP'nin belediye başkan adayları tanıtıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler