HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu, "Başbakan üç gün sussa ülke rahat edecek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz turunda kendisine bayrak indirme olayıyla ilgili söylediği sözleri değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Başbakan üç gün sussa ülke rahat edecek"

Kılıçdaroğlu "Konuşma hastalığı diye bir hastalık var mı bilmiyorum. Varsa böyle bir şey. Emin olun doktorları göreve çağırıyorum. Biraz yumuşak bir dil, biraz sevecen bir dil. Biraz eleştiriye tahammül, eleştiriye saygı bunlar unutuldu” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hilton Oteli'nde,"Nasıl bir Cumhurbaşkanı” olsun arayışı çerçevesinde düzenlenen ‘Toplumsal Uzlaşı' toplantısına katıldı. Sivil toplum örgütleri ve kültür sanat dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz turunda Kılıçdaroğlu'na bayrak indirme olayıyla ilgili sert bir cevap verdiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu da şöyle karşılık verdi: "Hem ben cumhurbaşkanı adayı olacağım diyor. Hem sizin ifade etmekte zorlandığınız, ifade edemediğiniz cümleleri kullanıyor. Böyle birisinden cumhurbaşkanı olur mu? Küfreden bir insandan cumhurbaşkanı olur mu? Nasıl bir ahlaktır, nasıl bir terbiyedir.”

"CUMHURBAŞKANI TERBİYELİ BİR DİL KULLANMALI”

Büyük uzlaşma toplantısında içerideki bir sivil toplum örgütü başkanının cumhurbaşkanın terbiyeli olması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı, terbiyeli bir dil kullanmalı. Nasıl bir terbiye aldı ki bu kadar ağır cümleleri çok rahat kullanabiliyor. Böyle kişiden cumhurbaşkanı olmaz zaten. Başbakan da olmaz zaten. Türkiye'nin haline bakın. Söyledim, ya Allah aşkına 3 gün konuşma arkadaş. Üç gün konuşma millet akşam huzur içinde evine gitsin. Dayanamıyor. Mutlaka konuşacak, mutlaka bir düşman oluşturacak. En büyük düşman sensin. Kendin bu ülkeye zaten düşmanlık yaratıyorsun. Bırak bu ülkede millet huzur içinde olsun. Konuşma hastalığı diye bir hastalık var mı bilmiyorum. Varsa böyle bir şey. Emin olun doktorları göreve çağırıyorum. Biraz yumuşak bir dil, biraz sevecen bir dil. Biraz eleştiriye tahammül, eleştiriye saygı bunlar unutuldu. Böyle bir insan Türkiye'yi felakete götürüyor."

Ortadoğu'dan örnek veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu Ortadoğu'ya bakın. Şuraya bir bakın. Bayrak sevgisinden söz ediyor. Türkiye Cumhuriyeti ismine tahammül edemeyen, levhalardan bu ismi kaldıran adam bayrak sevgisinden bana söz edecek. Geçiniz efendim bunları. Her şeyi kendisi için kullanıyor, kendi kariyeri için kullanıyor. Bu kadar acımasızlık olmaz. Değerlerle bu kadar oynanmaz. Yazık günahtır bu ülkeye. Bunun bu ülkeye yaptığı kötülük kadar kimse yapmamıştır. O kadar ağır ifadeler kullanıyor. Ciddiye almıyorum. Dün zaten Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz gerekli cevabı verdi.” (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler