HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Başçalan Berkin'in ailesine başsağlığı diler mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'da halka seslendi.

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Küçük bir çocuk, 15 yaşında Berkin Elvan, ekmek almak için dışarıya gidiyor ve bu çocuğumuz dün hayatını kaybetti. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acaba bu başçalan ailesine telefon edip başsağlığı diler mi" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Çorum Abide Kavşağı'nda partisinin düzenlediği mitingde konuştu. En büyük güvencesinin halk olduğunu, kimliği, inancı ne olursa olsun haktan yana olan bütün Türkiye'yi kucakladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim arkamızda sermaye yok, bizim arkamızda şunlar, bunlar yok. Tek güvencemiz var o da halktır" diye konuştu.

-"SEN HİZMETİ KENDİNE, AİLENE YAPTIN"-

Dünyanın en pahalı mazotunun litresi 5 liradan Türkiye'de satıldığını, hayvancılığın öldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"2 yıl önce gelip deseydim, "Yakında bu ülke saman ithal edecek', diyecektiniz ki "Bu genel başkan amma da uçtu'. Saman ithal ettiler, gördük. O nedenle söylüyorum; bunlar devleti yönetemezler. Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar. Mazlumun hakkını yemek için yönetiyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek için yönetiyorlar. "Önce hizmet' diyor. Sen kendine, ailene hizmeti yaptın bakanlar da çocuklarına hizmeti yaptılar. Soyulan halk oldu. Sizi mazotu 5 liraya satarak soyuyorlar. Gürcistan iki adım ötede, komşuyuz. Gürcistan'da da petrol yok. Ama orada mazotun litresi 2 lira, bizde 5 lira. Neden, Gürcistan'da başçalan yok, Türkiye'de başçalan var. Sebep bu."

-"GÜN GELECEK GÖRECESİNİZ HEPSİNİ YÜCE DİVAN'A GÖNDERECEĞİM"

Yolsuzluğun boyutunun 85 milyar avro,yani 247 milyar lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Başçalan bu nedenle telaşlanıyor. Polisleri, emniyet amirlerini değiştirdiler. Kendi uçağını gönderip özel vali getirtti İstanbul'a. Hakimleri değiştirdiler, yönetmeliği, kanunu değiştirdiler. Çorumlulara, Türkiye'ye sözüm; ne yaparlarsa yapsınlar bu yolsuzluk yapanlardan hesabını soracağım, gün gelecek görecesiniz hepsini Yüce Divan'a göndereceğim."

-"KADININ BANKA HESABINA ASGARİ ÜCRET KADAR PARA YATIRACAĞIZ"-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'la artık karşı karşıya gelmeyeceğini yinelerken, "17 Aralıktan sonra gelip yalvarsa, elimi öpse, ne derse dersin asla Onunla televizyonlara çıkmayacağım. Yancıdan, hırsızdan başbakan, hem hırsız hem yalancıdan hiç başbakan olmaz" ifadelerini kullandı. CHP iktidarında ilk 4 ayda Siyasi Ahlak Yasası ve Aile Sigortası Kanunu'nu çıkaracakları vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Asgari ücretin altında geliri olan ve ya hiç geliri olmayan her ailede kadının banka hesabına asgari ücret kadar para yatıracağız, onu namerde muhtaç etmeyeceğiz. Gidecek parasını alacak oradan" dedi.

-"BUNLAR UTANMIYORLAR BİLE"-

Kılıçdaroğlu kendisine "paranın kaynağını nereden bulacaksın' diye sorduklarını da ifade ederken, "Az önce söyledim, 85 milyar avro Eğer aile sigortası olsaydı, 85 milyar avroyla 30 yıl para öderdi 30 yıl. Atanamayan öğretmen kalmazdı, 25 yıl maaş öderdi. İşsizlere asgari ücret üzerinden 25 yıl para ödenirdi. Şimdi kalkmış din, iman edebiyatı yapıyor. Hala kalmış milletin çıkıyor, oy istiyor. Mera ediyorum bu adamın ar damarı var mı yok mu diye. Utanma duygusu? Utanma duygusu insana özgüdür. İnsan utanır, yanlış bir şey yaptığı zaman. Ama bunlar utanmıyorlar bile. Bunlara dersi siz vereceksiniz. Hep beraber ayın 30'unda sandığa gideceğiz, haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı Rabia işaretini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki dertleri bitmiş Mısır'la uğraşıyor. Türkiye'deki işsizlik sorununu bitirmiş, çatışmayı bitirmiş kalkmış Suriye'yle uğraşıyor. Sen kendi ülkenin dertleriyle uğraş. Allah büyük, bu işaret şimdi ne anlama geliyor, 4 bakan bir başçalan" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına ezan nedeniyle ara verirken, bu sırada meydandan "Hırsız Tayyip", "Her yer Taksim Her yer Direniş" sloganları yükseldi.

-BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜ-

İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evden çıktığı sırada başından polisin attığı gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından vefat eden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu şunları dedi:

"Gezi eylemlerini biliyorsunuz, gencecik çocuklarımız, onların anneleri Taksim Parkı'nı korumak istediler. Küçük bir çocuk, 15 yaşında Berkin Elvan, ekmek almak için dışarıya gidiyor ve bu çocuğumuz dün hayatını kaybetti. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acaba bu başçalan ailesine telefon edip başsağlığı diler mi, emin olun dilemez. O çocuk, 15 yaşındaydı, ekmek almak için sokağa çıkmıştı ama hayatına son verdiler. O nedenle Türkiye'nin yaşadığı bu dramları hepimiz bilelim. O çocuk hepimizin çocuğu. Annelere, babalara sesleniyorum, 15 yaşında çocuğunuz hayatını kaybetse, ekmek almak için Onun ekmeğini elinden aldılar, hayatına son verdiler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

Bu sırada meydandan "Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganları yükseldi.

-"RABBİM SÖYLETİYOR"-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında kendisine "ağza alınmayacak küfürler ettiğini" ifade ederken "Onun terbiyesi odur. Rahmeti babam derdi ki; oğlum sen doğru dur, yalan yapan, yanlış yapan belasını bulur' derdi. Allah'tan da belasını buluyor, ne diyeyim ben başka" dedi. Başbakan'ın Eskişehir konuşmasında yaptığı gafa işaret eden Kılıçdaroğlu, "Diyorum ya, Allah büyüktür, Allah'ın tuzağı vardı. Geçen gün konuşurken öyle güzel bir şey yaptı ki; diyor ki bana "Sen benim evlatlarıma helal lokla yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin' diyor. E ben de aynı söylüyorum zaten, sen çocuklarına helal yedirmiyorsun, ben de söylüyorum, sen de söylüyorsun. Kim söyletiyor, Rabbim söyletiyor Rabbim" diye konuştu.

-"BETONCU MUZAFFER"-

AK Partili Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Sizin bir belediye başkanınız var, hala koltuğunda oturan. Adının "betoncu Muzaffer olduğunu söylediler bana. Beton almadan kimse iş yapamıyormuş belediyede. Betoncu Muzaffer'e hesabını soracak mısınız sandıkta? Söz mü?"

Kılıçdaroğlu, partisinin Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut'u kürsüye çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Leblebinin başkentine de soy adı "nohut' olan bir belediye başkanı yakışır değil mi" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler