HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu BBP'yi ziyaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili BBP'yi ziyaret etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu BBP'yi ziyaret etti

Destici'nin konuşmasında satır başları:

"Ziyaretten dolayı şahsım ve partim adamı teşekkür ediyorum. Biz BBP olarak Cumhurbaşkanını halkı seçmesi gerektiği düşüncemizi daha önce söylemiştik. Biz fikirlerimizi daha önce söyledik, kamuoyu araştırması yaptırdık… Öncelikle cumhurbaşkanının herkesi kucaklayacak ve tarafsız bir cumhurbaşkanı olmasını, dindar, laik ve demokrat bir cumhurbaşkanı olmasını dilediğimizi aktardık"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Büyük uzlaşmayı sağlamak amacıyla Büyük Birlik Partisi’ni ziyaret ettik. Sayın başkan o anketin ayrıntılarını bize verdi. Olumlu bir görüşmeydi umarım uzlaşmayı sağlar. Umutluyum. Bunu sağlama konusunda elimizden geleni gerçekleştireceğiz. Tekrar teşekkür ediyorum. Turumuzu bitirdikten sonra MHP ile görüşeceğiz. Sanırım pazartesi olabilir.

"TALİMATI AÇIKLAYIN"

Öncelikle bayrağın her toplumun namusu olduğunu söylemiştim. Bayrağın direkten indirilmesinin yaşı, uyruğu olmaz. Bayrak bayraktır. Bakanın direğe tırmanan 16 yaşındaydı bayrağı indirdi diye gerekçe üretmesini anlamıyoruz. Bayrak konusunda AKP’nin notu kırıktır. Kırkpınar güreşlerinde 4 AKP bayrağın önünde ayağa kalkmadılar. Sayın başbakan o dört bakan bütün stat ayakta siz neden kalmadınız dedi mi? Bayrak indirmenin gerekçesi olmaz.

Askerlere gelince, kanunsuz emir dinlenmez. Biz bir tel örgüyü aşıyorsunuz, öte tarafına gidiyorsunuz, direğe tırmanıyorsunuz bayrağı indiriyor sonra diğer tarafa geçiyorsunuz. Bir askeri birlikte bayrak indiriliyorsa başbakanlıkta çok daha kolay indirilir. Çıkın size verilen talimatı açıklayın. Bir toplumda infial yaratacak duruma geldiyse bayrak indirme oturup düşünmeleri gerekir.

DESTİCİ: O BAYRAĞI İNDİREN HALLEDİLMİŞ OLSAYDI

Keşke o bayrağı indiren halledilmiş olsaydı Türk toplumu daha rahat olurdu. Bayrak bizim namusumuz. Bundan sonra böyle bir hadiseye kimsenin cesaret edememesi lazım. Musul ve Kerkük konusu da çok önemli. Nasıl olur da Musul ve bir terör örgütü tarafında işgal ediliyor. Başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere Türkiye’nin sahip çıkması gerekiyor.

Kıbrıs’ta yapılanın aynısın burada yapılması gerekiyordu. Nasıl Kıbrıs’ta bayrağa uzanan el kırıldı, düşürüldü aynısını yapılması gerekiyor. Bunun sorumluluğu siyasi iradenindir, gereğini yapması gerekir. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Sokaklarda çatışma olmamasın için çalışıyoruz. Terör örgütüne verilen müsemma, mesele Kahramanmaraş’ta arkadaşlarınım oturma eylemi yapmak istedi polis müdahale etti. Diyarbakır’da yollar kapalı sanki hiçbir şey yokmuş gibi başka şeylerle uğraşılıyor. Güvenlik güçleri batıda agresif doğuda ise kanunlar uygulanmıyor. Oradan yaşananlar görmezlikten geliniyor. Devleti ve hükümeti yönetenlerin gayri resmi emirlerinden dolayı bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Çocuklar kaçırılıyor. Bunun sorumlusu kim? Demek ki Oslo’dan başlanan süreç devam etti ve bütün bunlar pazarlığın içinde olan şeyler. Böyle değilse çıksınlar anlatsınlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler