HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye'yi mahkum ettirmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle partisince Kızılay'dan Anıtkabir'e düzenlenen "30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü"ne katıldı

ANKARA (DHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle partisince Kızılay'dan Anıtkabir'e düzenlenen "30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü"nde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye'yi mahkum ettirmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız. Düne kadar Laikliki dinsizlik olarak tanımlıyorlardı. Bugün anlaşıldı ki din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi Laikliktir. Sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhunu yaşatacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle partisince Kızılay'dan Anıtkabir'e düzenlenen "30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü"ne katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Mustafa Kemal'in askeri olarak tam bağımsızlık, bağımsız yargı, herkesin yüzünün güldüğü … bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir. Ve bunu yapacağız. Ne dikta, ne darbe yaşasın tam demokrasi diyeceğiz. Mustafa Kemal'in değimi ile 'Egemenlik kayıtsız şartız milletindir.' Cumhuriyet kanla, gözyaşı ile kuruldu. Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye'yi mahkum ettirmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN ANLAŞILDI Kİ DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜVENCESİ LAİKLİKTİR"

"Türkiye Laiktir, Laik kalacak" diye slogan atılması üzerine Klıçdaroğlu, "Daha düne kadar Laikliki dinsizlik olarak tanımlıyorlardı. Suçluyorlardı. Ama bugün anlaşıldı ki din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi Laikliktir. Cumhuriyet'in kurucu değerlerinden olan Laikliki daha da güçlendireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

"SONUNA KADAR, SAPINA KADAR DEVRİMCİ RUHUNU YAŞATACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Buradan hep birlikte Anıtkabir'e Atatürk'ün huzuruna gideceğiz. Söz vereceğiz, 'Senin devrimlerinin ve ilkelerinin bekçisi olacağız. Bunun için hiç bir şekilde, koşulda ödün vermeyeceğiz' diye. Sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhunu yaşatacağız" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler