HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Bu ayıbı taşıyamıyoruz

Kılıçdaroğlu, Artvin mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarına yüklendi.

Kılıçdaroğlu: Bu ayıbı taşıyamıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Hiç ayrım yapmayacağız hükümette, 'o yoksul bizim partiden, bu yoksul o partiden' demeyeceğiz. Sözüm söz yoksulluğu tarihe gömeceğim. 21. yüzyılın Türkiye'sini bu ayıptan kurtaracağım" dedi.

Artvin'in pek çok sorunu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Cerattepe'yi biliyorum. Orada nöbet tutan Artvinliler size yürekten teşekkür ediyorum. Siz Artvin'i savunuyorsunuz ama savunduğunuz iklim, savunduğunuz doğa sadece Artvin'de değil, orada gösterdiğiniz her çaba Türkiye'nin her coğrafyasında takdirle karşılanıyor. Çünkü biliyoruz ki yeşil Artvin'in yeşilliğini, Kafkasör'ünü, Borçka'sını, her tarafını korumak zorundayız. Böyle bir doğayı Allah vermiş, onu korumak da bizim boynumuzun borcu, tahrip ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

Artvin'de yılda ortalama bin 200 hastanın ya Erzurum'a ya da Trabzon'a sevk edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sormayacak mısınız Allah aşkına yahu 13 yıldır iktidardasınız kardeşim, 'sağlıkta devrim yaptım' diyorsun, bin 200 kişi hatta bazen 2 bin kişi Artvin'in dışına tedaviye gönderiliyor. Artvin il değil mi, buradakiler insan değil mi? Beyler Ankara'da oturuyor, size ahkâm kesiyor. Size gelince 'yok' diyorlar. Bu kez Artvin'den siz de 'biz de sana yok diyoruz, biz de sana oy vermeyeceğiz' diyeceksiniz" dedi.

-ADALETE VURGU YAPTI-

Konuşmasında adalet kavramına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Adalet kutup yıldızı gibidir. Kutup yıldızı sabittir, bütün kâinat onun etrafında döner. Adalet bu kadar soylu bir kavramdır. Hak aramak istediğimiz zaman adalete başvururuz. Ama siz Ardanuç'ta adliye binasını kapatırsanız, oradaki vatandaşlar nereye gidecek adalet için? Adaleti insanın olduğu her yere götürmeniz lazım. Eğer bir ülkede adalet yoksa orada insanlar huzurlu olmaz" diye konuştu.

-"ASIL FAİLLER BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANININ UÇAĞINDA"-

Adaletin aynı zamanda bütün inançların ortak paydası olduğunu ifade eden CHP lideri, şöyle devam etti:

"Biz de adalet önemlidir, 'Hz. Ömer'in adaleti' deriz. 'Dicle kenarında iki koyun kaybolursa onun sorumlusu benim' diyor. Bırakın Dicle kenarında iki koyun kaybetmeyi... Deniz Feneri felaketini, binlerce kişinin nasıl soyulduğunu biliyorsunuz değil mi? Şimdi ne oldu beraat ettiler, yahu ne beraatı, ne diyordu Almanya'daki hâkim, 'Asıl failler Türkiye'dedir.' Şimdi asıl failler bu ülkenin Cumhurbaşkanının uçağında yer alıyor. Bu ayıbı taşıyamıyoruz. Ayıp oluyor, yakışmıyor Türkiye'ye, yakışmıyor siyasetimize, inancımıza.

Adalet son kalemiz, son sığınacağımız, başvuracağımız yerdir. Adaleti sağlamazsınız nereye gidecek bu millet, yer altında mafyaya mı başvuracağız? Ardanuç meraklanma, CHP iktidarında sadece Ardanuç'ta değil, adliyeleri kaldırılan bütün yerlerde Adliye Saraylarını yeniden açacağız, vatandaş gidecek hakkını arayacak."

-"MEMLEKETTE İSTİKRAR MI KALDI"-

Ak Parti için "13 yıldır iktidardalar, hangi sorunu çözdüler" diye soran Kılıçdaroğlu, "Dış politikada geldik battık. Dolar, enflasyon aldı başını gidiyor. Saman ithal eden bir ülke haline döndük. Eskiden Ortadoğu'yu beslerdik, şimdi canlı hayvan ithal ediyoruz. Hangi sorunumuzu çözdüler. Diyorlar ki, 'Efendim CHP gelirse istikrar bozulur.' Yahu memlekette istikrar mı kaldı, huzur mu kaldı. CHP gelecek istikrarı, huzuru, barışı, kardeşliği yeniden sağlayacak. 'CHP gelirse faizler yükselecekmiş, esnaf perişan olacakmış...' Sen zaten esnafı perişan ettin. Git, Türkiye esnaf kooperatiflerine sor, borçları, alacakları sor, icra dairelerini sor, bir bak bakalım esnafın durumu nedir" dedi.

-"YÜZÜNÜZE GÖZÜNÜZE DURSUN"-

Yeni başlangıç için refahı tabana yayacaklarını ve bunun birinci yolu olarak emeklinin büyümeden, kalkınmadan pay alacağını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Koro halinde bağırdılar, 'veremezsin, kaynak yok.' Sen kaçak sarayına para bulurken kaynak var da emekliye mi yok? Sen yandaşlarına ihale verirken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak yok? Yahu emeklinin aldığı para, 350 lira, bin lira. Yüzünüze gözünüze dursun. Nasıl diyebilirsiniz 'kaynak nerede' diye. Ne verdin ki hesabını soruyorsun. Perişan ettin emekliyi. Üstelik her ay da değil, bir Ramazan bir Kurban Bayramı, ne var yani bunda. Para deseniz bütçenin yüzde 10'unu bile bulmuyor. Yeri gelince 'Türkiye lider ülke' diyorlar, emekliye gelince yine fakir ülke oluyor. Sözüm var, Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiyeyi vereceğim, çatlasalar da patlasalar da ben o ikramiyeyi vereceğim. Emekli ikramiye alınca, esnaf, toptancı, sanayici kazanacak, hortumcular kaybedecek. Zaten benim hedefim de o, hortumcular kaybetsin.

Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.' Ben de 11 milyon emekliye sesleniyorum senin hakkını sonuna kadar savunan bir parti, bir genel başkan var; CHP, Kılıçdaroğlu. Ayıp olan emekliye para vermek değil, ayıp olan emeklinin bayramda torunlarından kaçması, 'nasıl para vereceğim' diye. Bu ayıbı dahi bilmiyorlar. Sözüm söz Türkiye'yi yaşanacak bir ülke yapacağım, huzur içinde yaşayacağız."

-"4 YILDA NAMUSLU SİYASET, AHLAKLI SİYASET OLACAK"-

İktidarın 13 yılda üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ben 13 yıl değil, 1 yıl içinde bütün üniversitelerde yurt sorununu çözeceğiz. Ne annenin ne de babanın gözü arkada kalmayacak. Göreceksiniz, 4 yılda Türkiye'nin çehresi değişecek, huzur olacak, adalet olacak, 4 yılda namuslu siyaset, ahlaklı siyaset olacak" diye konuştu.

-"OTURMUŞLAR SARAYLARINDA, ETRAFINDA BİNLERCE KORUMA..."

Asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını, buna karşı çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "949 lira asgari ücret. Beş kişilik bir aile her öğün bir çay bir simit yese, bir ayda 900 lira harcayacak. Geriye kalıyor 49 lira. Şimdi ben Ankara'da oturup ahkam kesen, ayda 14 bin lira alıp 'işçiye bin 500 lira zulümdür' diyen insanların vicdanına sesleniyorum, onlarda vicdan varsa, bu adam 49 lirayla ev kirasını mı, mutfak, okul masrafını mı ödesin. Emin olun hayatı bilmiyorlar. Hayatın gerçeğini bilmiyorlar, Türkiye'nin ne olduğunu bilmiyorlar. Oturmuşlar saraylarında, etrafında binlerce koruma geziyorlar. Bakın ben buraya sadece bir yurttaş olarak geldim, sizin Kemal'inizim ben. Anadolu'nun çocuğuyum ben. Şatafattan, lüksten, israftan hoşlanmam. Her kuruşun hesabını veririm" dedi.

-"BENİM YÜREĞİMDE YARADIR, BU ÜLKEDE YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİM"-

Kendisinin halk için çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Onlar açlıktan ölen Kübra bebeği unuttular, ben unutmadım. Benim yüreğimde bir yaradır. Konya'da bir gecekonduda camı kırık olduğu için zatürreden ölen Ayaz bebeği onlar unuttular, ben unutmadım. Onlar benim de çocuklarımdır. Nasıl bir devlet, nasıl bir hükümet diye sormayacak mıyız? Benim yüreğimde yaradır, bu ülkede yoksulluğu bitireceğim. Hiç bir ailenin 720 liranın altında geliri olmayacak" diye konuştu.

-"TÜRKİYE'Yİ BU AYIPTAN KURTARACAĞIZ"-

Konuşmasından kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sandığa giderken, hanımlar özellikle size söylüyorum; çok samimi bir şekilde, hiç kimseyi üzmeden, çünkü biz bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Hiç ayrım yapmayacağız hükümette, 'o yoksul bizim partiden, bu yoksul o partiden' demeyeceğiz. Madem ki aynı havayı teneffüs ediyoruz, madem ki bu ülkede huzur istiyoruz, madem ki her evde tencere kaynasın istiyoruz, hepsini kucaklayacağız. Sözüm söz yoksulluğu tarihe gömeceğim. 21. yüzyılın Türkiye'sini bu ayıptan kurtaracağım. En büyük ayıp 17 milyon yoksul, yazık, günah bu ülkeye, hepsini bitireceğim."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler