HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu Çaycuma’da halka hitap etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununu CHP iktidarının çözeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu Çaycuma’da halka hitap etti

Kılıçdaroğlu, Çaycuma ilçesindeki halk mitinginde "Şehitlerin arasında zengin çocukları var mı? Ölecekse neden gariban vatandaşların çocukları ölüyor?” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler öncesinde Zonguldak ziyareti kapsamında Çaycuma'da halka hitap etti. Halk mitinginde eğitim politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, eğitim politikasının milli olduğunu belirterek seçim bildirgesinde eğitimle ilgili yer alan maddeyi de açıkladı.

Okul Aile Birlikleri'ni yasal statüye alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderken düşünmemiz lazım gelir. Bu ülkede çocukler neden yatağa aç giriyor? Anneler özellikle size söylüyorum. Çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz. Çocuğun hangi okula kaydedildiğini kimse bilmiyor? 13 yılda 12 sefer eğitim politikası değişti. Eğitim politikası millidir. Bizim çocuklarımız yetenekli ve çalışkandır. Ama bu eğitim sistemiyle bir gelişme sağlayamıyoruz. Benim size sözüm var anneler. Çocuklar tam gün okuyacaklar. Öğlen yemeklerini öğretmenleriyle birlikte ücretsiz yiyecekler. Hiçbir yükün altına girmeyeceksiniz. Onlar henüz farkında olmadıkları için seçim beyannamesine alamadılar. Okul aile birliklerini yasal statüye alıyoruz. Okulun sorunu varsa okul aile birliği; sorunu en yetkili makama aktaracak. Pek çok ülkede bu var. Bizim ülkemizde de olması lazım gelir. Çocukların başarıyı yakalaması lazım gelir. Daha iyi okuma olanaklarına kavuşması lazım gelir. Okul Aile Birliklerini de yasal statüye kavuşturacağız. Yine onların bilmediği henüz daha seçim beyannamelerine aktarmadıkları iki konu daha var” diye konuştu.

"TERÖR SORUNUNU CHP İKTİDARINDA BEN ÇÖZECEĞİM”

Şehitler arasında zengin çocuklarının olmadığını öne süren CHP Lideri, terör sorununu da CHP iktidarında çözeceklerini söyledi. Gazilere de gereken desteği vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Ölecekse neden gariban vatandaşların çocukları ölüyor. Ensesi kalın birisinin çocuğu var mı? Zengin birisinin çocuğu var mı? Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gittiğim her şehit cenazesinde anneler başka annelerin ağlamamasını istiyor. Bu sorunu biz çözeceğiz. Ahdim var. Bu sorunu CHP iktidarında ben kesinlikle çözeceğim. Gazilerde dünyanın derdi var. Derdini anlatacak yetkili bulamaz. Protez alacak alamaz. Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu'nu kuracağız. Bir gazi o yüksek kurula başvuracak ve derdini hemen çözeceğiz. Gazilerin sağlık sorunları var. Bazen pahalı oluyor para verecek halleri de yok. Şu kuralı getireceğiz. Bir milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa gaziler ve şehit yakınları da aynı haklardan yararlanacak. Gaziler bu ülke için canlarını verdiler. Şehitler bu ülke için canlarını verdiler. Onlara ne yapsak azdır. Onlara toplumun saygı duyması lazım gelir. Açıkça söylüyorum CHP dışında şehit yakınlarına ve gazilere bu kadar ulvi yaklaşan ikinci siyasi parti yoktur.”

Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini de anlattığı mitingin ardından halk pazarında açılışlar gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'na Çaycuma ziyareti anısına manda yoğurdu hediye edildi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler