HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu, CHP Adana Milletvekili Türkmen'in istifasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in divan üyeliğinden istifasını istedi.

CHP Grup Basın Danışmanlığından yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iletişim giderleri kamuoyunda tartışmalara neden olan Adana Milletvekili Türkmen'in TBMM Başkanlık Divanındaki Katip Üyeliği görevinden istifa etmesini istedi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 2016'da haberleşme giderinin 1 milyon 200 bin lirayı bulması tartışılırken Ocak ayı faturasının da 800 bin lira olduğu ortaya çıkmıştı.Türkmen'in Meclis tarafından karşılanan iletişim giderlerinin tutarının yüksek olması, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

"ELİF HANIM BUGÜN İSTİFA EDECEKTİR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık Divanı Üyesi Elif Doğan Türkmen'in bu görevinden istifasını istediğini söyledi. Hürriyet'e konuşan Altay, "Elif Hanım ile Sayın Genel Başkan birkaç gün önce görüşmüş, istifa etmesi gerektiğini söylemişti. Elif Hanım sanırım birkaç gün değerlendirmek istedi. Bugün genel başkanın talebi yeniden Elif Hanım'a iletildi. Sanırım bugün gereğini yapacaktır, kendisine yakışanı yapacaktır" dedi.

TBMM BAŞKANLIK DİVANI TOPLANACAK

TBMM Başkanlık Divanı, CHP'li Kâtip Üye Elif Doğan Türkmen'in 13 ayda 2 milyon lirayı aşan iletişim ve haberleşme gideriyle ilgili tartışmalar üzerine tasarruf önlemleri için toplanacak.

"10 YILLIK MAAŞI BİLE GEÇEN BİR RAKAM"

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, CHP Adana Milletvekili ve Başkanlık Divanı Katip Üyesi Elif Doğan Türkmen'in tartışmaya neden olan haberleşme giderleriyle ilgili, "Ortada var olan fiili durumun tanımı zor. Hiçbir ölçüye uyan bir şey değil. 10 yıllık maaşı bile geçen bir rakam." dedi.

Gündoğdu, milletvekillerinin haberleşme giderlerinde bulunan üst sınırın Meclisin tüm birimlerinde olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"İngiltere'nin bir yazılı anayasası yok ama bütün İngiliz vatandaşlarının uyduğu bir anayasa var. Siyasetin görüntüsü açısından şık olmadı. Sanırım ilk Başkanlık Divanı toplantımızda buna da makul olan bir üst sınır getireceğiz inşallah. Geriye kalan CHP'nin kendi iç meselesi. Bu, kabul edilebilir, makul görülebilir bir rakam değil. Sadece kendisine değil, siyaset kurumuna da zarar veren bir yaklaşım."

Üst sınırla ilgili kendisinin bir düşüncesi olup olmadığı sorulan Gündoğdu, bu sınırın milletvekillerinde iki maaş olduğunu, milletvekilleri ya da Başkanlık Divanı üyelerine bakıldığında birçok ismin bu sınırı bile kullanmadığının görüldüğünü bildirdi.

ELİF DOĞAN TÜRKMEN KİMDİR?

Elif Doğan Türkmen, 1962'de Hatay'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Serbest avukatlık, Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Adana İl Üyeliği, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği Üyeliği, Adana Güç Birliği Vakfında Genel Sekreterliği, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunda Başkan Yardımcılığı, Adana Barosu üyeliği, Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Hukukçular Derneğini üyelikleri, CHP Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. TBMM XXV.ve XXVI. Dönem Adana Milletvekilidir. TBMM XXV.ve XXVI. Dönem Kâtip Üye olarak görev yapmıştır. Evli ve bir çocuk annesidir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler