HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız

CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşme imzalandı.

Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak" dedi. İmzalanan toplu sözleşme ile partide taşeron kalmazken 1.150 lira alan taşeron bir işçinin maaşı 2.400 liraya yükseldi.

CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi dolayısıyla, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 89 siyasi partinin bulunduğunu, ancak sendikası olan tek siyasi partinin CHP olduğunu söyledi. CHP'de işçilerin, yöneticilerin ve siyasetçilerin gönül birliği içinde çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bu vesileyle ben kamuda çalışan bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum: Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız.

Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum, biz emekten, alın terinden, güzellikten, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini 'yarın ne olacağım' diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. Bu sözü, bu sözleşmeyi imzalarken veriyorum; inşallah CHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak, eğer bir kavram olacaksa uluslararası adı olan sendikalı hak arayan işçi kavramı olacaktır. Türkiye'ye yakışan da budur. CHP olarak biz, bu sözümüzün arkasında duracağız."

Kılıçdaroğlu, toplu iş sözleşmesini, taşeron işçilere verdiği sözün de sözleşmesi olacağını belirterek, imzaladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da Türkiye'de tek sendikal örgütlü parti olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin şartları üzerinde bir toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Akkaya, eksikliklerin zaman içinde giderileceğini kaydetti. Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsu da imzalanan toplu sözleşmenin, CHP'nin, emeğe ve emekçiye saygısının bir göstergesi olduğunu belirterek, taşeron konusunda verilen mücadeleyi takdire şayan bulduklarını söyledi. Daha sonra Kılıçdaroğlu, çalışanlarla toplu iş sözleşmesi pastasını kesti. CHP çalışanları, Kılıçdaroğlu'na çiçek takdim etti. (AA)

CHP’DE TAŞERON KALMADI
CHP Genel Merkezi’nin 137 çalışanının maaşlarına toplu sözleşme ile en düşük yüzde 10, en yüksek yüzde 70 ücret zammı yapıldı. Genel Merkez’de çalışan temizlik işçisi gibi 38 taşeron işçi kadroya alındı. CHP’de yüzde 70 olan en yüksek zam da taşeronluktan kadroya alınan bu işçilere yapıldı. Bu işçilerin bin 150 TL olan maaşları 2 bin 400 TL’ye yükseldi. Yüzde 10 ücret zammı, en az 300 TL’ye karşılık geliyor; yılda bir kere verilen sosyal yardım ise 610 TL’den 700 TL’ye yükseldi. Yılda 4 brüt maaş ikramiye ve bin 300 metreküp doğalgaz yardımı alacak olan çalışanlar, 20 TL’de günlük yemek yardımına kavuştu. CHP Genel Merkezi, çalışanlar için 900 TL evlenme yardımı yapmayı, bin 250 TL de doğum ve birinci derecede yakının vefatında ödemeyi kabul etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler